• Aniara­4
    Äldre 27 Dec 16:15
    4045 visningar
    7 svar
    +2
    7
    4045

    Tröttnat på Bröllopstorget

    För sådär en 5 år sedan gick jag med på Bröllopstorget. Jag skulle gifta mig, och tyckte det var bra att kunna byta erfarenheter och tips och fundera på hur man kan göra olika saker. Dessutom var det väldigt roligt, med livliga diskussioner om högt och lågt, en del tramsiga, en del så allvarliga att folk blev allvarligt osams och moderatorer fick rensa upp bland tillmälena. Man fick gå in flera gånger om dagen för att ha en chans att hänga med i vissa trådar.

    Jag går fortfarande in här ibland. Och det här är vad jag ser:


    Allra överst på första sidan finns ett fastnålat inlägg. En tävling som avgjordes för snart tre månader sen.
    10 år gamla trådar som dragits upp antingen av någon som postat reklam, någon som sökt på just det ämnet och inte noterat datumet eller inte trott att det spelade nån roll, eller något mer obegripligt. Påfallande ofta handlar dessa uppdragna gamla trådar om skönhetsingrepp, bantning eller liknande. Ofta blir inlägget som drog upp tråden raderat (t.ex. om det är reklam), men tråden ligger ändå kvar som ett eko från forna tider.
    Illa dold reklam. Uppenbara reklaminlägg raderas, men inte för att någon moderator upptäcker dem utan för att medlemmar rapporterar dem. Mindre uppenbara reklaminlägg får ligga kvar. Ni vet, de där nyregistrerade medlemmarna som inte skriver något annat än en rad entusiastiska inlägg (gärna i gamla trådar) där de rekommenderar ett visst företag. De är inte så dumma att de säger att det är deras eget företag, men... visst är det en märkligt slump att vissa företag plötsligt har så nöjda kunder som bara måste skriva här, och dessutom i väldigt likartade formuleringar?
    Enstaka riktiga diskussioner om bröllopsrelaterade saker. Tyvärr tar de sällan fart utan rinner ut i sanden ganska fort.

    Det finns massor av tekniska problem och dåliga funktioner som påtalats med jämna mellanrum i flera år. Det finns flera långa trådar om detta, ofta med löften om att saker ska åtgärdas, men inget händer. Jag pratar t.ex. om sökfunktionen, problem med att ladda upp bilder, att gamla trådar som bumpats av reklam ligger kvar även när inlägget tagits bort, meddelanden som kommer till gamla sajten osv.

    Jag förstår inte varför man inte stänger ner sajten om det inte finns någon som ids ta hand om den.

    Och just idag insåg jag att jag har sagt alldeles för många gånger att det inte är roligt längre och att jag inte ens vet varför jag är kvar. Dags att göra slag i saken och ta bort mitt konto. Tack ska ni ha, det var skoj - ni vet vilka ni är. (Utom älgprästen Krister, han är för upptagen med att svinga sig i takkronorna.)
    Alla som är på väg att gifta sig, lycka till, hoppas era bröllop blir allt ni drömt om (pssst, det blir de aldrig, men det blir bra ändå!). Och inte minst, lycka till med alla era äktenskap, det är trots allt vad som händer efter bröllopsdagen som är det viktigaste. Ta hand om er själva och varandra.
    Hjärta
    *vinkar*

    /Aniara4
Svar på tråden Tröttnat på Bröllopstorget