• Äldre 23 Oct 14:21
    3390 visningar
    5 svar
    5
    3390

    Blyg brudgum

    Vi har lite samma situation här också, fast inte till den grad att min fästman funderar på att ställa in bröllopet. Vi har istället tänkt fokusera på att middagen och festen blir kul, så att gästerna har fokus på att prata och lära känna varandra. Det innebär lite jobb innan och en skicklig toastmaster, men har de kul med varandra så tror jag det kommer kännas avslappnat och mindre pressat fokus på oss. Man kan ha lite olika grejer med i festhäftet som håller gästerna sysselsatta.

    Sedan håller jag med om att det är en bra idé att hålla bröllopet litet och familjärt, bara de närmsta som man känner sig bekväm med. Välj en avskild plats för vigsel och fest så att det inte är en massa andra där. Man kan också välja tex ett förmiddagsbröllop med lunch och att ni sedan åker iväg bara ni två. Om det är själva vigseln som känns jobbig för honom kan ni ju ha den väldigt liten och övriga gäster får komma efteråt. Är det fokus på er under middagen som är jobbig kan ni tex förbjuda tal, så blir det inte så mycket fokus på er. Kanske en mingelbuffé så blir det heller inte fokus på er vid något honnörsbord eller så. Men mitt bästa tips är ändå att sysselsätta gästerna och se till att de har kul med varandra!

    Tappa heller inte bort din egen vilja och dina önskemål i det här. Hitta en kompromiss som gör att ni möts halvvägs och försök hjälp honom att reda ut exakt vad det är som är jobbigt och försök hitta lösningar på det han upplever som "värst" så kan han säkert hantera de andra situationerna då han blir obekväm, för din skull.

Svar på tråden Blyg brudgum