• Aniara­4
    Äldre 14 Oct 00:28
    15500 visningar
    7 svar
    7
    15500

    Hur långt kan mitt tal vara som brud?

    Det hör ju egentligen inte till att bruden ska hålla tal, även om det såklart inte är någonting som hindrar att du gör det om du har saker du gärna vill säga. Men försök korta ner det - ordentligt. Som Chicita säger brukar man sätta gränsen till 3 minuter, längre än så vill inte folk lyssna.

    Försök vaska fram vad som är det allra viktigaste i det du vill säga, själva kärnan, och formulera det i en enda mening. Sen kan du brodera ut den LITE. Håll fokus på bröllopet/äktenskapet och dra inte in andra saker i talet.

  • Aniara­4
    Äldre 15 Oct 19:30
    #7

    Det är väl klart att du FÅR prata hur länge som helst och om vad som helst på ditt eget bröllop, jag tror ingen här planerar att dyka upp som gubben i lådan och sätta munkavle på dig efter tre minuter. Vi försöker bara ge lite råd och tips.

    Ett sånt tips är att man behöver vara en mycket underhållande och retoriskt skicklig talare för att folk som sitter och äter middag ska tycka det är roligt att lyssna i mer än tre minuter. Det kanske du är, men det lät inte så på ditt första inlägg. Ett annat (som jag nämnde) är att det bör fokusera på bröllopet i fråga (minst lika viktigt för andra talare som får för sig att bara prata till den ena i paret och/eller dra hela dens livs historia). Och ett tredje är att less is more. Och som sagt, att fundera på vilka saker som verkligen är viktiga att berätta inför samtliga gäster, och vilka som kan säger eller skrivas mer direkt till den det gäller.

Svar på tråden Hur långt kan mitt tal vara som brud?