• Äldre 13 Jan 08:04
    102494 visningar
    323 svar
    323
    102494

    Bröllop 2017, vilka mer?

    Ja, jag och min fästman ska också gifta oss 2017! Blir antagligen sommaren, då jag jobbar som lärare, det är mycket på jobbet vid terminsavslutning och terminsstart..

    Adam flyttar ner till mig i Skåne under februari, så efter det drar det "riktiga" planerandet igång men vi har många tankar redan och klurar på saker ihop.. Tema och lokaler, och präst.. //Emelie

  • Äldre 13 Jan 08:13
    #37
    Anna W skrev 2016-01-03 19:27:14 följande:

    Hej Leoritaaa.

    Vad kul, har ni bokat? Vi kollar på kyrkor men vi har inte bestämt eller bokat nått än.  Trädgårdshuset som finns på SHS (stora holms säteri) är ju ett alternativ men för oss blir det nog kyrkan än då.

    Catering vi har kollat på Glada kocken men tänkte provsmaka två av bufferna innan vi bestämmer, där ingår porslin, bestik och glas .

    Vi fick namn och nummer till catering firmor, transport,porslinsuthyrning, fotografer mm av Shs när vi skrev kontrakt med dom. Några som de rekomenderade.


    Jag läste någon stans att det kunde bli mycket dyrare att anlita de firmor som andra (de man skriver kontrakt med) rekommenderat. Vet inte hur mycket som ligger i det, men tänker att om man har tid kan det vara värt att få offerter från olika företag. :)//Emelie
  • Äldre 15 Jan 00:43
    #39

    Vi känner samma som er, Sommar 2017! Datum och lokal(er) bör bokas först. Vi har snickrar gästlista redan innan vi förlovade oss (man behöver ju veta hur många ungefär man ska hysa då man väljer lokal och för oss, kyrka. Både lokal och kyrkan ska ju ge den rätta stämningen.. Jag tänker mig mest att jag vill att det ska kännas trevligt, mysigt. Det ska vara roligt, ingen stel sittning utan sittpauser, då hellre ledigt och glatt.

    Jag har också funderat på klänningar, hoppas på att mor vill sy åt mig. Funderar på rött och creme-färgat.. Vet inte hur mycket rött det ska vara dock.. Funderar på spets, men det kan bli för mycket också.. Jag är ute efter en viss känsla, men den/det är svårt att beskriva..

    Vigselring är i princip designad och bestämd också..! Jag känner som någon ovan skrev, längtar. ll ha bröllop NU! Men samtidigt är det så kul att fundera och planera att det är skönt att man kan få fundera under lång tid.. När vill ni gifta er Sommar 2017?

  • Äldre 16 Jan 10:55
    #43

    Sommar 2017, Vi har pratat gäster ett tag nu, vi började på 50, nu är vi uppe i 60.. Men jag vill ha ett relativt litet bröllop för att kunna umgås med gästerna, och få en mer intim känsla. Kanske runt 60, eller 50, jag har en kollega som har en lokal jag är intresserad av, men vet inte hur många som ryms där.. Vi diskuterar vilka vi ska bjuda och så, det är jättesvårt! Ska man bjuda gamla vänner som man inte har så mycket kontakt med nu, men som betytt mycket förut? Ska man bjuda nya kontakter som man vill lära känna mer? Ska man bjuda folk som man tycker mycket om pga. att deras personlighet (för en viss stämning på festen) men som man inte är så nära med annars... Släktingar? +1? osv.. Sen är det säkert några vi bjuder som hjälpt till, florist + man, präst+ fru och liknande. Vi diskuterar fortfarande och varje gång vi pratar om det kommer vi på nya att lägga till i listan, tur att vi inte ska skicka ut save the date än på ett bra tag! (: Hur resonerar ni kring inbjudningslistan och hur stort vill ni ha det?


    //Emelie

  • Äldre 16 Jan 22:06
    #46

    Annap92, köp säger jag! Om den ska beställas och du inte prövat kan det behövas göra ändringar. Annars är jag mest nervös över att köpa klänning som sen inte ska sitta perfekt, fast å andra sidan tycker jag aldrig att något sitter perfekt på mig..

    Lindex, grattis! Kul! Jag tänker själv att jag vill ha "Hemlagat" men om det ska vara ett så stort bröllop krävs stort kök och stora förvaringsutrymme ( frys o kyl osv.) fast vid den årstiden kanske man kan förvara mat ute? :p

    Tänker att det är en budgetfråga också! :)

  • Äldre 17 Feb 15:00
    #69

    [quote=4425871][quote-nick]brudijanuari skrev 2016-01-24 19:02:52 följande:[/quote-nick]Var lite snål i mitt förra inlägg ser jag nu... :) 

    Hej! Vi har också funderat över det där med barn.. I och med att det är 1,5 år kvar för oss, så vet man inte vad som kan hända. ;) Just nu har vi 3 par med tot. 5 barn på inbjudningslistan. Vi har sagt att vi tänkte ha barnfritt, såvida inte barnet ammar. Dock så kan det funja med barn, eftersom de är så få, (ca 60-70 gäster)

    Det finns väl alltid risk att gäster tackar nej om de inte hittar barnvakt.. Och ja, vissa tenderar att bli mer förälder än gäst, de har ju ansvar för barnen. Tycker att barnfritt efter en viss tid låter som en bra kompromiss, men jag tänker att risken är stor att föräldrarna lämnar den tiden då. Sen tänker jag att det är ju brudparet som bestämmer hur de vill ha det.. Det kan ju bli "barnkalas-aktigt" om det är mycket barn.. Gillar man det så gör ju inte det något. Men vill man ha en fest som kommer hålla på länge med mat, tal och annan underhållning kan det ju bli långdraget för barnen.. Ett trött och uttråkat barn blir ju ofta gnälligt, därför tänkte vi oss barnfritt.

    Vi funderar på respektive.. Vilka man bjuder och inte bjuder.. Sånna man inte träffat eller inte träffat mer än ett par gånger..? Tänker att det ifs har med budget att göra också...

    Jag har tänkt kolla på klänningar i veckan som kommer. Min mamma ska sy, så jag vill ha ideer på hur jag vill ha det..

    Ringar har vi precis köpt till förlovning, min vigselring är kvar, men jag har en design till den som smeden ska få göra. Man brukar lämna in ringar för putsning någon vecka innan vigsel och det tar någon vecka att få ringar gjorda. Min förlovningsring gjordes dock fel första gången, så vi fick vänta på att en ny skulle göras, det tog 2 veckor till, så vi sa att vi ska vara några månader tidigare inför bröllopet. :)

  • Äldre 20 Feb 13:29
    #71
    Sommar 2017 skrev 2016-01-20 17:57:23 följande:

    En annan sak jag funderar på är tärnor. Är det nån annan här inne som ska ha det? Jag tänker mig max tre stycken och här har jag svårt att välja! 


    Jag tänkte ha tärnor! Tänker också max tre. Min blivande kommer antagligen ha lika många marskalkar.. Vi diskuterar för fullt.. Kan bli lite många med 8 pers +präst framme vid altaret tänker jag..

    Sen är väl frågan vad tärnorna ska göra, rätta till klänning, hålla bukett, fixa ev. Möhippa, hjälpa brud under dagen osv... Kan bli svårt med skjuts osv tänker jag.. Om man ska ha många och alla ska åka samma bil osv.. Tänker jag. Men ja, svårt att välja! Jag har precis flyttat, och tänker att jag antagligen hat tärnor från stället jag flyttade från.. Men man lär komma närmre med kompisarna dit jag nu flyttat.. Ändå ett år kvar.. Svårt!
  • Äldre 12 Apr 20:35
    #82

    Ja.. Jag känner samma sak!
    Beroende på kyrka (vi ska gifta oss i kyrkan) kan antalet tärnor variera.. men nu är 2 tillfrågade, båda bort 60 mil bort.. funderar på att fråga en "nyare" vän då den ena inte vet om hon kan pga personliga omständigheter. men som någon skrev tidigare, så har jag också funderat på min syster.. Tänker dock att 3 ät absolut max -särskilt om det är lika många marskalkar också, det blir många framme vid altaret..


    Budget är också svårt.. Våra föräldrar kommer hjälpa till.. Men jag tänker att.. jag vill gärna inte lägga så mycket, om det går att undvika, hellre lägger jag pengar på huslån eller bröllopsresa i så fall... Men det lättaste sättet att fundera budget tänker jag är att kolla vad man vill ha, och se vad det kostar. Jag hittade en sida för att kolla ca-priser.. den är inte så uppdaterad, men ger i alla fall en fingervisning om hur mkt de kan kosta. Se nedan:


    www.brudobrollop.se/planering/budgetverktyg.htm

  • Äldre 12 Jul 20:46
    Sommar 2017 skrev 2016-05-20 06:47:17 följande:

    Vad roligt att se att det är lite aktivitet i tråden Glad Nu är det "bara" ca ett år för de flesta av oss i tråden att gifta oss. Antar att de flesta här planerar bröllop till sommaren. Min funderingen är just nu att fixa riktigt bra save the date kort. Vad tänker ni? Har ni några bra ideer? Jag vill ha något roligt men vet inte alls vad! Vi ska åka till kreta nu i sommar så kanske man kan ordna något kort där vid stranden eller dylikt


    Vi diskuterar också kort.. Vi kommer (antagligen) spela in en film och berätta datumet för de inbjudna) ca 6 mån i förväg och sedan skicka inbjudningskort kanske 3 mån. i förväg. Har kollat en del på pinterest, för att göra egna, men det svåra är att jag vill ha liknande tema på inbjudningskort, agendor i kyrkan, menyer, tackkort och kanske också placeringskort.. tycker det är svårt! 


    Vi funderar dock på att ha tema barkalas eller så, men prickar, rutor, vimplar mm. svart, vitt, rött. kanske gult eller grönt också. Men det är verkligen svårt!


    Hittade ett fint mönster med hjärtan som först är några stycken på en enfärgad bakgrund, och som sen blir tätare och tätare, så att de till slut blir en enda färg nedtill, trodde verkligen att jag sparade filen, men det verkar inte så! :(


    Annars är det riktigt svårt! Vi har idag, bokat kyrka! ska kolla lokal i helgen för bröllop den 15/7 -17. (:

  • Äldre 6 Aug 23:10
    Theresebjarnevik skrev 2016-07-13 09:47:52 följande:
    Ska gifta mig 3 juni 2017- är i samma sits som dig! Vi ska just fixa catering...vad jag hört är det billigast att fixa sefvitriser själva- cateringfirma brukar vara dyrare. Använda sig av någon restaurangutbildning kanske i närheten?? Vart skall du gifta dig? Vi ska gifta oss utanför Ängelholm.
    vi ska gifta oss i Jonstorp. vi ska beställa catering från Tunneberga tänkte vi. de har lite olika alternativ. Vi vill ha deras lokal och var då tvungna att beställa mat från dem.. Mer än vi tänkt, men så slipper man allt jobbet! (:
  • Äldre 6 Aug 23:14
    fanny96 skrev 2016-08-01 15:05:59 följande:
    Va mysigt o redan bokat kyrka o så. Blir ju mer verk,it då. Min sambo tycker de ä tidigt o boka men han tror man hinner göra allt månaden innan.. ???? försöker också hålla kostnaderna nere. Bra o börja i tid då kan man köpa lite då o då liksom till dekoration.:)

    Det beror på hur man ska göra. Vill man göra mycket själv får man vara ute i god tid. Om man planerar i förväg kan man lättare få det som man vill och slippa betala extra för att få det.


    Ska man gifta sig på en populär ort är det bra att vara ute i god tid med bokning av lokalen. det är en vigsel bokad i kyrkan där vi ska gifta oss här i Skåne, förutom vår samma dag, så de på pastorsexpeditionen sa att de ville ha besked så snabbt som möjligt från oss. 

  • Äldre 6 Aug 23:14
    fanny96 skrev 2016-08-01 15:05:59 följande:
    Va mysigt o redan bokat kyrka o så. Blir ju mer verk,it då. Min sambo tycker de ä tidigt o boka men han tror man hinner göra allt månaden innan.. ???? försöker också hålla kostnaderna nere. Bra o börja i tid då kan man köpa lite då o då liksom till dekoration.:)

    Det beror på hur man ska göra. Vill man göra mycket själv får man vara ute i god tid. Om man planerar i förväg kan man lättare få det som man vill och slippa betala extra för att få det.


    Ska man gifta sig på en populär ort är det bra att vara ute i god tid med bokning av lokalen. det är en vigsel bokad i kyrkan där vi ska gifta oss här i Skåne, förutom vår samma dag, så de på pastorsexpeditionen sa att de ville ha besked så snabbt som möjligt från oss. 

  • Äldre 15 Sep 20:45

    Hej igen, säger som flera andra, det hr vrit paus hör i sommar. Såg att några pratade klädkod. Ska man vara petig så innebär inte "kavajv faktiskt kavaj, utan mörk kostym. Om man menar kavaj bör det stå udda kavaj (=kavaj med udda byxor till)

    Vi bokade faktiskt hotell häromdagen men vi får se om vi avbokar eller inte.. håller med om att 2-3000 är mycket pengar för få timmar..

    Jag e nyfiken på pompomsen! Har du, Lalaaa, någon manual till dem som du vill dela med dig av? Eller har du redan lagt ut som jag missat?

    Vi funderade tidigare också på lada men alternativ för toalett var också bajamajor, så vi släppte tanken på det stället. Tror vi har en bättre lokal nu..

    Vi har mycket tankar och planer men ganska lite fysiskt.. jag vill ha rött tema, röda rosor osv..

    Ang. Save the date så tänkte jag göra som några vänner till mig gjorde, spela in en film och skicka till de inbjudna. :) Hoppas att det kan bli bra! :) Vi ska skicka filmen efter nyår och sedan inbjudan ca 3 mån. Innan bröllopet, läste för många år sedan att om man skickar innan dess anser man sig själv lika viktig som en kunglig.. det fastnade lite hos mig antar jag Haha! Men tiden är lite annorlunda nu.. mång bokar semestrar o sådär långt i förväg, och man vill ju att folk ska kunna komma om man bjuder in dem..

    Dock så vet de flesta av våra gäster redan datum i alla fall.. ;)

    Håller också med om att man vill dela med sig av alla sina planer!! Att detta forum är perfekt för det, för folk hör är antagligen inte bjudna till festen.. ^^

    Lycka till med Allt!!

  • Äldre 17 Sep 11:00

    Jag tänkte innan att vi skulle ha ett vigselprogram men nu överväger vi att inte ha.. det är ett tag kvar för oss (15/7) så vi har inte kommit så långt än..

    Jag sparar inte alls sånt..hehe men ska nog göra ett scrapbookalbum, så då kan det vara trevligt att ha. :)

    Ett alternativ är ju att ni inte skriver ut vilken sång det är men fyller i på ert eget, i efterhand. :)

    Har ni det på film hör ni ju musiken.

  • Äldre 26 May 15:53
    Student13 skrev 2017-05-05 17:34:06 följande:
    Mina tärnor får sina tärnklänningar i present av mig om man kan se det så jag har betalt dem och dem får behålla dem efteråt :) 
    Jag smider i silver, så jag fixar presenter till bestmen och min brudtärna. Armband och manchetter. De får dem innan så får de ha på sig dem på bröllopet om de vill, de är frivilligt. (:
Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?