Inlägg från: Mega Guld |Visa alla inlägg
  • Mega Guld

    Lite diamantfrågor!

    Hej!

    Nu känns 41000 kronor för en 0,50 ct ofantligt dyrt men det kanske var en av färgen D (River) och klarheten IF. Då var det till och med billigt!

    Standard i Sverige, bland våra konkurrenter och även det vi själva säljer mest av är av färgen H som även kallas Wesselton. Stenens färg är självklart viktig men det är så mycket mer än bara ringen det handlar om.

    Tänk dig en ring i vitguld med en diamant med färg G och en ring i rödguld med färg H. Både H och G är vita men G är unset vitare men ser man på ringarna skulle nog ögat lätt kunna bli lurat och se H-diamanten som vitare. Ögat är lätt att lura på det sättet!

    1. Håll er till certifikaten GIA, IGI eller HRD. 

    Min rekommendation är att du köper en diamant från ett svenskt företag. Det kanske blir något försumbart dyrare men du är säker på vad du får och så har du ARN och andra institut som kan hjälpa dig på vägen om det värsta skulle inträffa.

    Ps.
    diamantia.com (som inte på något sätt är kopplat till Mega Guld, till och med en konkurrent) har försäljning av lösa stenar på internet. Kolla gärna in deras sida för en inblick av vad stenar kan kosta.


    Mega Guld MSG AB
Svar på tråden Lite diamantfrågor!