• Plätti­s
  Äldre 9 Aug 21:25
  37733 visningar
  9 svar
  9
  37733

  Bröllop i Umeå 2017: tips, råd och diskussioner.

  Vi gifte oss för två veckor sedan på 5 knop ute på Strömpilen. Borgerligt och med totalt 58 gäster. Hela kalaset kostade oss ungefär 50 000 kr, och då hade vi kuvertavgift för att täcka halva kuvertavgiften för gästerna.

  Ett tips om ni vill hålla er budget är att öppna Excel, skapa en ny fil utifrån deras mallar för bröllopsbudget. Jag googlade lite och hittade en superbra när vi började planera. Och eftersom ni har tid på er kan ni kolla runt och hitta det bästa alternativet för er.

  Vi satte oss ner och pratade igenom de viktiga sakerna i början av planeringen, om vi ville ha borgerlig eller i kyrkan. Kyrkan har fördelen att man får en pampig lokal och en plats att vigas på, men den borgerliga vigseln kan ni utforma precis som ni vill. Det är mer jobb i förväg, och det var en mardröm att hitta vigselplats, men det var rätt val för oss och blev så perfekt i slutänden.

  Gör en mapp på datorn eller telefonen och spara all inspiration du hittar, eller en pärm där du kan spara anteckningar och urklipp som stämmer in på den vision ni har.

  Och ett tips är att göra allt så enkelt ni kan, för även om perfektionen ligger i detaljerna behöver det inte betyda att man måste ha hur mycket saker som helst för att det ska bli bra. På borden hade vi vita linnedukar, en svart löpare och gröna vaser med rosor i samma färger som min bukett. Inget mer. Och det blev så jäkla fint! Dessutom gjorde det att jag inte behövde stressa ihjäl mig dagen innan när allt skulle ställas i ordning.

  Jag lärde mig också att det var enklare än jag trodde att göra saker själv. Inbjudningarna designade jag och skickade på tryckeri, billigare än att köpa färdiga. Placeringskorten gjorde jag också själv, och jag har nog aldrig varit stoltare över något än dem. Sååå fina! Och jag betalade bara för papperet och lite dubbelhäftande tejp. 100 kr för 60 placeringskort.

  Och nu har jag skrivit hur mycket som helst och borde avsluta innan jag skriver lika mycket till :D


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Plätti­s
  Äldre 13 Oct 21:30
  #7

  Inbjudningarna gjorde jag i InDesign, det finns att ladda ner testversioner och jättebra tutorials på Youtube. Lite pilligt när man inte är van, men jag tror på enkelt och stilrent, då är det inte så svårt :) Tänk särskilt på att bilderna ska vara högupplösta, men kan se gryniga ut till man sparar filen som pdf. Herregud så jag krånglade med just den biten...

  Placeringskorten gjorde jag för hand. Klippte rutor, vek på mitten, dubbelhäftande tejp till dekorationerna och sedan skrev jag namnen för hand. Tror jag lagt upp bilder på åtminstone placeringskorten någonstans, inbjudningarna vet jag inte. Jag var nog inte så sugen på att ha våra namn och vårt bröllopsdatum över hela internet då vi har rätt ovanliga namn :)


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Bröllop i Umeå 2017: tips, råd och diskussioner.
Logga in
Bli medlem