• Äldre 9 Aug 11:44
  37734 visningar
  9 svar
  +1
  9
  37734

  Bröllop i Umeå 2017: tips, råd och diskussioner.

  Hej på er!!

  Jag och min sambo har precis bestämt oss för att slå slag i saken och försöka få till ett giftermål den 15 juli, 2017. Vi är precis bara i början av planeringen. Var ska själva vigseln ske? Borgerligt eller i kyrkan?

  Var ska festen vara; centralt i Umeå eller en bit utanför med naturskön miljö runt omkring? Vilken cateringfirma är bäst och mest ekonomisk?

  Hur mycket alkohol behöver man köpa in?

  Ja, ni fattar, inte så mycket koll på läget just nu. Därför är jag tacksam för så mycket info och tips som möjligt från er andra!! Det enda vi vet är att vi har en väldigt begränsad ekonomi, så ju billigare desto bättre, men vill ändå att det ska bli en fin tillställning och det bröllop som vi tänkt oss. Med begränsad ekonomi menar jag högst 50 tkr för ca 50 gäster.

  Nån annan kanske som är i samma sits som jag kan stöta och blöta lite idéer med??

  Tacksam för all form av respons!! ????????

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-08-10 13:48
  Tack för alla era svar!!

  Nej, några små detaljer som kostar en massa extra kommer jag inte att lägga nåt krut på. Det blir till att fixa all dekoration, inbjudningar osv själv med hjälp av Ebay, secondhand, Ikea eller botanisera av det som finns i hemmet. Är helt övertugad om att jag kommer att få till det fint utan att lägga en massa pengar på det, tycker att det blir mer personligt på så sätt också.

  Vi funderar på att antingen ha vigseln i Helena Elisabeth kyrkan på Gammlia och sedan festen på Druidgården. Eller så ha både vigsel och fest i Tavelsjögården. Men bi är helt öppna för andra förslag, så kom gärna med fler erfarenheter!! Vi är överförtjusta i landskapet som finns längs med Höga Kusten, så nån som eventuellt har haft något där får gärna komma med idéer.

  Maten får bli buffemat från nån cateringfirma. Vet ju om några här i stan, men jag börjar fundera på om man kan anlita de som går sista året på Gastronomiprogrammet på gymnasiet? Nån som vet nåt om detta?

  Underhållning har vi de i släkten som kan stå för, dj, fotograf och ev transport likaså, klänning köps från nätet eller second hand och så får en bekant som är sömmerska "piffa" till den. Vad mer? Små detaljerna hinns ju med att fundera på. Är ju ett tag kvar...

Svar på tråden Bröllop i Umeå 2017: tips, råd och diskussioner.
Logga in
Bli medlem