• Äldre 5 Aug 19:33
    9008 visningar
    15 svar
    15
    9008

    Försök hitta barnvakt, men går det inte så ta med barnen ändå?

    den här frågan har varit uppe förut i flera omgångar och det som alltid någonstans kommer upp i diskussionen är ju hurvida gästerna faktiskt SÖKER barnvakt eller helt enkelt struntar i det med tanke på formuleringen i inbjudningskortet. 

    Jag tror ni helt enkelt får fundera på om barn närvarande - ja eller nej.   Och sen sätta nivån på inbjudan utefter det. 

    Antingen är barnen välkomna eller inte.   Ett kanske förvirrar bara gästerna och många kommer kanske inte ens försöka ordna barnvakt.  Och då får ni det barnkalas ni ändå vill undvika. 

    Bättre är i så fall om dom själva får kontakta er och fråga om råd om det verkligen inte går att lösa frågan med barnvakt. 

  • Äldre 6 Aug 09:37
    #5

    Efter 15 år på den här sajten så ja frågan dyker upp lite nu och då i olika sammanhang. Kontentan är att ni som brudpar måste ha en klar och tydlig bild av hur ert bröllop ska vara och därmed formulera er utefter det.

    Var tydlig med vad ni faktiskt menar. En vänlig vädjan om barnfritt är inget konstigt. Att erbjuda barnen att vara med är inte heller konstigt.

    Jag tror det är bättre att ni tänker över vilka gäster ni bjuder och formulera efter det. Ni känner de bäst.

    Jag är bara ute med en liten varningens finger, har ni tanke på en viss typ av fest men får många barn så behövs kompromisser och risken finns att ni blir besvikna på att inte få den festen ni drömt om.

    Så tänk två varv extra och hitta en tydlig formulering.

Svar på tråden Försök hitta barnvakt, men går det inte så ta med barnen ändå?