• Äldre 5 Aug 15:48
    9028 visningar
    15 svar
    15
    9028

    Försök hitta barnvakt, men går det inte så ta med barnen ändå?

    Hej allesammans! Glad

    Har en fundering kring det här med barn och bröllopsfest.
    Både jag och min blivande man är väldigt förtjusta i barn (vi har inga egna än) och ser egentligen inget hinder med att barn kommer på bröllopsfesten. Däremot tänker vi att en bröllopsfest trots allt är ganska ''vuxen'' och kanske inte särskilt barnvänlig ju längre timmarna går. Många runtomkring oss har småbarn och det tenderar därför att bli ganska många barn som kommer. Som sagt, inga problem i det stora hela men i botten så är det ju inte ett barnkalas.

    Jag har funderat över om man kanske kan be gästerna att försöka hitta barnvakt, men går det inte så är barnen självklart välkomna ändå.
    Hur hade du reagerat om det stod så i inbjudan? Hade du blivit arg? Tyckt att det var bra? Tråkigt?

    Och hur formulerar man det i inbjudan? Att skriva rakt upp och ner ''Försök hitta barnvakt men går det inte så ta med barnen ändå'' känns inte alls ok för mig.  Kanske något i stil med ''Ibland kan det vara svårt att hitta barnvakt till sina små, dom är såklart välkomna men kom ihåg att det är en bröllopsfest''. Äh, jag vet inte... Man kanske bara ska skippa hela barnvaktsgrejjen och skriva att barn är välkomna?

    För övrigt hade vi tänkt oss en spel, lek & rit hörna för de små som inte orkar sitta still en hel middag. Flört

  • Svar på tråden Försök hitta barnvakt, men går det inte så ta med barnen ändå?
  • Äldre 5 Aug 22:47
    #3
    Nyfiken gul , nu fru skrev 2015-08-05 19:33:57 följande:

    den här frågan har varit uppe förut i flera omgångar och det som alltid någonstans kommer upp i diskussionen är ju hurvida gästerna faktiskt SÖKER barnvakt eller helt enkelt struntar i det med tanke på formuleringen i inbjudningskortet. 

    Jag tror ni helt enkelt får fundera på om barn närvarande - ja eller nej.   Och sen sätta nivån på inbjudan utefter det. 

    Antingen är barnen välkomna eller inte.   Ett kanske förvirrar bara gästerna och många kommer kanske inte ens försöka ordna barnvakt.  Och då får ni det barnkalas ni ändå vill undvika. 

    Bättre är i så fall om dom själva får kontakta er och fråga om råd om det verkligen inte går att lösa frågan med barnvakt. 


    Ok, jag har inte lyckats hitta någon diskussion där ljust det ämnet diskuterats mer än att folk velat ha hjälp med hur man formulerar sig vid ett helt barnfritt bröllop. Du kan gärna få länka till en tråd där diskussionen handlar om ''hurvida gästerna faktiskt SÖKER barnvakt eller helt enkelt struntar i det''.

    Min tanke är att om man skriver att barnen är bjudna så lägger inte föräldrarna ner någon energi på att överhuvudtaget försöka hitta en barnvakt, medans föräldrarna kanske iaf försöker hitta barnvakt om det står att det är önskvärt. Vad vet jag? Det här var bara en tanke från min sida och istället för att skriva att barn inte är välkomna och därmed riskera att föräldrarna till barnet inte kan komma alls så ser vi hellre att föräldrarna kommer tillsammans med sitt/sina barn och firar vår dag med oss. 

    Jag förstår att det kanske kan ses lite dubbelt från min sida, men tanken är att föräldrar som inte har möjlighet att hitta barnvakt kan komma ändå och dom som hittar en barnvakt kommer utan barn och får därmed en barnfri kväll från sina egna barn, dvs slipper ta ansvar för andra mer än sig själva.
    Pess skrev 2015-08-05 16:41:52 följande:

    Kanske slå ihop en populär rad med dina egna ord?

    Barn är en fantastisk gåva men denna dag ser vi helst att de får stanna hemma och sova.

    Dock är det ju ibland svårt att hitta barnvakt till sina små, i så fall är de såklart välkomna ändå.

    Är inte den bästa på att snickra ihop roliga texter, den tål nog att förbättras några gånger om :D chicita?


    Tack för inspirationen! Glad

  • Äldre 21 Aug 14:41
    #13
    +1

    Efter mycket om och men har vi lyckats hitta en perfekt lokal där det finns två anslutande extrarum. Ett av rummen kommer att anpassas till barn med diverse spel och lek + att det finns projektor vilket ger möjlighet att koppla in dator och visa film för barnen. Det andra rummet är som en mindre lounge med utgång till altan och gräsmatta. Det känns jättebra och nu behöver jag inte längre ha ont i magen över barnens vara eller icke vara... Skrattande{#emotions_dlg.flower}

    Ps. Vi har aldrig varit emot att ha barn på bröllopet, det har mer handlat om vart man ska ''göra av'' dom eftersom middagen inte är avklarad på en halvtimme och barn sällan har intresse av att sitta still så länge. Nu kan barnen gå ifrån med eller utan förälder utan att det behöver bli en stor grej av det hela.
    Lokalerna vi har kikat på tidigare har inte gett samma möjlighet att gå undan med barnen och sysselsätta dem med något annat, utan då har man kanske fått stå med ett skrikande barn i ett hörn vilket inte är så kul för någon - varken förälder, gäster eller brudpar.

Svar på tråden Försök hitta barnvakt, men går det inte så ta med barnen ändå?