• Äldre 18 Jul 15:09
    12122 visningar
    16 svar
    16
    12122

    Litet bröllop

    jag har haft både ett jättestort och ett litet bröllop och tro mig - det kommer åsikter oavsett hur man än gör.  Mitt första bröllop var 100 gäster inbjudna och på mitt andra bröllop blev vi 32 med oss inkluderat. 

    oavsett hur man väljer att göra så kommer alltid någon närstående att ha kommentarer som svider så det gäller bara att man är enade om att det här är det som SKA göras och punkt o slut.  

    Ju mer lösa linor man har omkring sig ju mer frestande är det att säga ja till folk som frågar.

    Vi hade ett bra standardsvar för oss när vi gifte oss litet.  "vi har inte råd, vi har det bröllop vi har råd med"     Alla var välkomna att delta i vigseln men efterföljande middag och mingel hemma i huset var endast för inbjudna.  Och när det kom till kritan så kom det inte ens folk på vigseln som hade ondgjort sig över att dom inte var bjudna...  

    så ha inte dåligt samvete utan var bara rak och ärlig att så här är det och det får er omgivning finna sig i. 

  • Äldre 19 Jul 15:28
    #13
    crs skrev 2015-07-19 13:08:09 följande:
    Fast det håller jag verkligen inte med om. Att det varit så för dig betyder inte att alla bör räkna med att det kommer vara så. Visst att folk har frågat oss om de inte kunnat få vara med, men jag är säker på att alla hade accepterat vårt beslut om vi sagt nej, även om de hade tyckt att det var synd. De har frågat väldigt snällt, typ "är det väldigt viktigt för er att ni är själva, eller finns det möjlighet att vi skulle kunna få vara med på vigseln? Vi skulle jättegärna ta del av den." Hade vi då sagt "ja, det är viktigt, ni kan tyvärr inte vara med" så hade det inte inneburit att de pikat oss för det utan att de hade hittat på ett annat sätt att fira oss. Det är jag helt säker på. Vi har inte fått någon kritik öht för de val vi gjort. Ingen har ens antytt en ifrågasättning av övriga val vi gjort. Ingen, inte ens pyttelite. Då har vi ändå gjort ett gäng okontroversiella val. Så man behöver faktiskt inte räkna med att ens släkt och vänner är otrevliga. Man kan väl istället utgå ifrån att folk är civiliserade och vet vad som passar sig, och bemöta dem utifrån den premissen istället för att tro att allt kommer leda till konflikter. 
    förlåt, fel ordval av mig. Jag menade bara att det kan finnas folk i omgivningen som inte reagerar som man tänkt sig och det kan ibland svida även om frågan/åsikten är nog så försiktig och väl menat.   Just för att det är känsligt med bröllopsplaner både för brudparet själva och för deras närstående. Just för att det finns så många viljor.  
    Efter 15 år på det här forumet så vet jag att en nog så oskyldig fråga kan få många brudar att reagera hårt och bli lessen. 
Svar på tråden Litet bröllop