• crs
    Äldre 18 Jul 10:58
    12060 visningar
    16 svar
    16
    12060

    Litet bröllop

    Vi hade tänkt ha en liten vigsel med bara sådär 10 pers, och hann planera för det ett tag innan planerna ändrades. Jag tror verkligen det lilla kan vara supertrevligt! Vi hade då tänkt en liten vigsel ute i det gröna, och sen äta på någon schyst restaurang allihopa, bo på hotell och sedan åka på bröllopsresa dagen efter. Vi har inga problem att stå i centrum så, men kände inte att vi hade ork eller lust att göra en stor grej av det, med fest osv. Vill att det ska vara våra dag där vi får umgås med varandra snarare än att träffa alla vi känner.

    Vi gjorde det hela större för att vi från början inte hade tänkt bjuda någon familj alls, utan bara vänner. Men sen frågade mina bröder om inte de kunde få komma, och jag hade inte hjärta att säga nej, och då var vi ju typ tvungna att även bjuda sambons familj, och sen bjöd ett par mostrar till mig in sig själva och återigen hade jag inte hjärta att säga nej, och plötsligt var vi uppe i 30 pers istället. Men vi kommer ändå ha samma typ av vigsel, och sen lunch på restaurang allihopa, för att sedan dra och tillbringa kvällen själva, bo på hotell och dagen efter åka på bröllopsresan. Tror det kommer bli jättebra! :) 

    En stor fördel med att inte vara så många är ju att man kan lyxa till det utan att det blir jättedyrt. Visst kan man ha det supermysigt och fint hemma, men vi är verkligen nöjda med valet att hålla firandet på en restaurang. Vi har bara bokat bord, meddelat vad vi vill äta, och sen sköter de resten. Känns väldigt lyxigt att få bra mat och ha det fint omkring sig och allt sånt, utan att behöva lägga massa tid på att ordna det själv. Visst, mycket dyrare än att greja motsvarande meny osv själva hemma, men det känns väldigt värt det! 

    Vi funderar även på att senare ha någon festlighet med vänner, eftersom många blev bortvalda från att vara med på bröllopsdagen. Särskilt min sambo har himla många vänner som nog egentligen hade velat fira oss. Då tänker vi antingen att vi först har något litet hemma i trädgården, kanske grillar och dricker lite drinkar och så, och efter det går ut. Alternativt går ut på en gång. :) 

  • crs
    Äldre 19 Jul 13:08
    #12
    Nyfiken gul , nu fru skrev 2015-07-18 15:09:38 följande:

    oavsett hur man väljer att göra så kommer alltid någon närstående att ha kommentarer som svider


    Fast det håller jag verkligen inte med om. Att det varit så för dig betyder inte att alla bör räkna med att det kommer vara så. Visst att folk har frågat oss om de inte kunnat få vara med, men jag är säker på att alla hade accepterat vårt beslut om vi sagt nej, även om de hade tyckt att det var synd. De har frågat väldigt snällt, typ "är det väldigt viktigt för er att ni är själva, eller finns det möjlighet att vi skulle kunna få vara med på vigseln? Vi skulle jättegärna ta del av den." Hade vi då sagt "ja, det är viktigt, ni kan tyvärr inte vara med" så hade det inte inneburit att de pikat oss för det utan att de hade hittat på ett annat sätt att fira oss. Det är jag helt säker på. Vi har inte fått någon kritik öht för de val vi gjort. Ingen har ens antytt en ifrågasättning av övriga val vi gjort. Ingen, inte ens pyttelite. Då har vi ändå gjort ett gäng okontroversiella val. Så man behöver faktiskt inte räkna med att ens släkt och vänner är otrevliga. Man kan väl istället utgå ifrån att folk är civiliserade och vet vad som passar sig, och bemöta dem utifrån den premissen istället för att tro att allt kommer leda till konflikter. 
Svar på tråden Litet bröllop