• Äldre 31 Jul 02:45
    6388 visningar
    7 svar
    7
    6388

    Förlovningsring - dåligt insatt, tidsbrist - hjälp

    Gillar verkligen dina frieri-idéer! Tummen upp! Beroende på hennes storlek kan vissa butiker ha ringarna inne om du råkar ha tur, men som någon redan föreslog så kan du ofta låna en attrapp om du känner dig osäker på ringvalet. Vill du ändå köpa en riktig, så kan du ofta byta den till rätt storlek efter frieriet, då kan ni gå in och prova storlekar tillsammans, annars råder jag dig att 1. Välja en som är lite större heller än mindre, inte så kul att bli friad till och så kommer inte ringen ner mer än halvvägs på fingret, 2. Välj en slät eller en enstensring , eller möjligtvis en halvallians, då ringar med infattade stenar runt hela kan vara svåra att storleksjustera utan att förstöra infattningarna.

    Hur som helst så brukar väl 2-4v vara ganska standard, men man kan säkert deala till dig bättre villkor också om det är brottom!

    Jobbade tidigare på en smyckesbutik på Östermalm i Stockholm, vill minnas att billigaste förlovnings/vigselringarna gick på ca 25-35 000 medan den dyraste gick loss på ca 100 000. Det finns ju väldigt många billigare butiker, men också en del mycket mer exklusiva ställen.

    Jag tycker att det vore en fin gest av dig att bjuda på resan, jag hade uppskattat det. Jag tycker också att din tänkta budget låter rimlig. Och eftersom att du frågar, dra hellre på med lite mer än lite mindre, om ekonomin tillåter:)

    Det räcker med att du enbart köper en ring till dig själv, som sedan ändrar status vid bröllopet, du behöver ej byta ut den om du inte av någon anledning vill det. Få män har två, även om vissa vill ha det.

    Det vanligaste för kvinnor är att man får en förlovningsring som sedan kompletteras med en vigselring att ha tillsammans med den första. Någon av dem har ofta en större sten medan den andra är slät eller har infattade diamanter, men man kan ha två släta, två med infattade stenar längs hela, två med stora stenar, eller bara välja att ha en i taget, och vissa har tre ringar, och några tatuerar in sina.... Haha. Man kan alltså göra precis hur man vill med det där!

  • Äldre 2 Aug 20:49
    #7
    +1

    Ett till tips, när jag jobbade i butiken var det en mycket rar kille som kände sig osäker på ringvalet, så han köpte ett vackert halsband att fria med! Det är ju något hon både kan ha kvar som minne och även få användning för i framtiden! :) finns det utrymme till det kan man ju gravera in något romantiskt på baksidan (eller framsidan om man gillar sådant, såklart) t ex "vill du gifta dig med mig?", för att förstärka symboliken.

    Lycka till!

Svar på tråden Förlovningsring - dåligt insatt, tidsbrist - hjälp