• crs
    Äldre 12 Jul 19:09
    5916 visningar
    11 svar
    11
    5916

    Ringbudget

    Med förutsättningen ni verkar ha, att pengar finns, så skulle jag börja från andra hållet om jag var ni. Börja med att fundera på utseende, för detta utseende kommer sannolikt finnas i många olika varianter och därmed prisklasser. Det blir lättare att då leta efter den bästa av dessa efter att ni vet vad ni vill ha. :) 

    Var man kommer med 20.000 är så himla olika. Säg att ni vill ha ett par titanringar med diamanter, då kan ni få väldigt mycket för det priset eftersom metallen är billig, så större del kan läggas på finare eller större stenar, och såklart på arbetet! 

    Och det beror också på vad du menar med investering. I min värld är en investering något som ger avkastning, dvs att ni köper för att sedan kunna sälja i princip. Det verkar inte vara den inställningen du har? Är det hållbarhet du menar så är det kanske mer vilka material och tex vilken typ av infattning ni vill ha ni ska fundera över, innan ni väljer var ni ska köpa. "För att fungera" skriver du, det är ju också beroende på er. Om ni kommer ha ringarna på alltid, vad ni har för livsstil osv. 

    Jag själv tycker inte att det känns konstigt att lägga en större summa pengar på ringar än på bröllopet, just eftersom det är något som kommer finnas med (Även om 50.000 nog hade känts lite jobbigt i ekonomhjärtat). Var gränsen för rimligt går är så personligt, och avgörs dessutom så himla mycket av vad det är ni faktiskt vill ha för ringar. Vi köpte våra vigselringar (har inga förlovningsringar) för ca 14.000 totalt. Egen design hos en sjuuuukt duktig smed. Vi valde titan, därför blev det rätt billigt trots stenar och arbetstid för att ta fram designen osv. Dyrare än att köpa liknande ringar från typ titanringar.se, men väldigt mycket personligare och för oss helt rimligt. Det personliga i produkten och det personliga i kontakten med smeden var mycket värt för oss. Jag vet inte om det faktiskt är hållbarare ringar än vad Guldfynd hade kunnat leverera, men det känns mer gediget. Och känslor har väl också värde. 

  • crs
    Äldre 12 Jul 19:48
    #5

    Det låter som en bra fortsättning är att fortsätta kolla runt tills du hittar något du verkligen gillar! 

    Jag hade jättesvårt att bestämma mig, visste mest att jag ville ha i titan. Fina såna var svåra att hitta, men hittade till slut en smed som erbjuder de flesta av sina designer i titan. Jag gillade hennes stil, så mailade (hon har sin verksamhet i Finland, vi har aldrig träffats. Så man är inte bunden till att hitta en bra smed där man bor!) och frågade om hon ville ta sig an mig, och därifrån var det! Hon utgick ifrån sin egen stil, några riktlinjer jag hade gett, min budget, och även en bild på ett par vintageringar som jag hade blivit helt kär i men som inte alls passade vad jag egentligen ville ha. Så fortsätt utforska och fundera, så kommer du säker hitta rätt till slut! 

    Ett tips med är Gemvara.com, där man kan personifiera massa olika designer. Jag har aldrig köpt därifrån själv, men har hört väldigtväldigt gott om dem. Hade jag upptäckt dem innan min egen ring var på g så hade jag nog köpt därifrån! Förutom att de inte gör grejer i titan, det kravet hade krånglat till det för mig ändå :P 

  • crs
    Äldre 12 Jul 19:54
    #7
    might2be skrev 2015-07-12 19:44:14 följande:

    Nu har jag stalkat din guldsmed på etsy, crs. Tokälskar vad hen gör! Exakt den balans mellan det grova och det vackra som jag sökt. Men hen gör alltså ringar i titan med? Känns ju bpde prisvärt och estetiskt rätt. Plus hållbart ;) Vet du om hen gör slitstarka ringar där stenarna verkligen sitter år efter år? :)


    Haha! Bra jobbat ;) Ja, de gör i titan med! Många av de ringar de gör finns att få i titan, i rullistan till höger på Etsy. :) Och de gör som sagt custom made med! :) 

    Jag har ingen aning om hållbarheten, har själv inte börjat använda min ring än, men den verkligen skriker kvalitet! Sjuuukt fin, och kundservicen är den bästa jag varit med om, alla kategorier. De verkar sätta väääldigt stort värde i kvalitet, hantverk och bra kundbemötande. Jag har skrivit om dem typ hundra gånger här i forumet, och jag kan verkligen inte lovorda dem nog.
Svar på tråden Ringbudget