• Anonym (Bride­)
    Äldre 10 Jul 21:30
    7141 visningar
    21 svar
    21
    7141

    Gifta sig innan sambo?

    jag gjorde det . Vi förlovade och gifte oss och SEN flyttade vi ihop.   Dock inget jag rekommenderar då vissa saker kan man inte veta om varandra förrän man på riktigt bor ihop. 

  • Anonym (Bride­)
    Äldre 11 Jul 14:40
    #3
    Anonym (Bride) skrev 2015-07-10 21:30:28 följande:

    jag gjorde det . Vi förlovade och gifte oss och SEN flyttade vi ihop.   Dock inget jag rekommenderar då vissa saker kan man inte veta om varandra förrän man på riktigt bor ihop. 


    jag kan tillägga att vi skilde oss efter 1 år som gifta. Det var ohållbart då nya okända sidor kom fram under tiden vi var gifta och bodde tillsammans och det var sidor som inte var smickrande. Både hos mig och hos honom. 
  • Anonym (Bride­)
    Äldre 12 Jul 16:10
    #14

    väl värt är också att tänka på att giftermål förpliktigar. Rent juridiskt behöver ni tänka på vad det innebär att bli GIFT .  Hur bor ni?  Måste ni sälja lägenhet och sånt efter ni gift er så kan det bli knepigt juridiskt.  Har ni ägodelar som måste förbli enskild egendom så måste ni skriva äktenskapsförord och vara medveten om vad ett sånt innebär. 

    Det är inte riktigt bara att gifta sig och sen flytta ihop, juridiken kommer in när ni är gifta och gör en hel del att ta med i tankegången. 

    Jag förstår att tanken på att gifta er är kittlande när ni nu är nykära osv. Men varför ha så bråttom?  Flytta ihop först och hitta ett gemensamt liv och forma ert gemensamma hem tillsammans. Sen kan ni gifta er.   Ni behöver ju inte vänta i 10 år men i alla fall 1 år minst så ni hinner få av er dom rosa glasögonen först.   

  • Anonym (Bride­)
    Äldre 12 Jul 16:23
    #15

    den största skillnaden på att på riktigt bo ihop är att man har ett annat ansvar gentemot varandra i det gemensamma hemmet.   Båda två är lika ansvarig för att räkningar blir betalda, att man gemensamt ansvarar för att ekonomin går ihop varje månad och att båda två gemensamt ansvarar för att det är rent i hemmet, båda ansvarar för matlagning och tvätt, att man pratar tillsammans om förändringar man vill göra i hemmet som tex tapetsera om, slå ut en vägg eller köpa en möbel. Att bilen inte längre är ens egna ägodel utan används av båda två i det gemensamma hushållet och därmed får båda hjälpas åt med tanka och hålla den ren och fixa besiktning och  verkstadskostnader.  Båt och sommarstuga som någon äger kanske nu också ingår i den gemensamma ekonomin och ska betalas varje månad. 

    att man också i vissa avseenden lär sig den hårda vägen att det inte handlar om att få sin vilja igenom utan att båda finner sig att kompromissa om många saker och att finna sig i vissa andra saker.  
    Det är kanske inte så kul att träffa någons gamla mormor vid födelsedagar men det är något man kanske får respektera och acceptera att det är så det ser ut i den familjen. 
    Man kan inte längre tacka nej till vissa saker som sambo som man kunde göra som när man bara var i ett förhållande. 

Svar på tråden Gifta sig innan sambo?