• Äldre 25 Jun 12:00
    11612 visningar
    17 svar
    17
    11612

    Jag blir arg på bibeln, min kille vill gifta sig kyrkligt

    Ja jag tycker du överdriver.

    Bibeln är så jävla gammal och inte omskriven för dagens samhälle i många frågor, som tex bögar, syn på kvinnor osv osv. Sedan är kristendommen troligen skyldig till de största folkmorden i världen, genom sitt sätt att "kristna" folk.

    Frågan är hur långt bak du vill gå och hur hårt du vill dra det, läser du i ett gammalt uppslagsverk eller gamla skrifter och reklamer så står det otroligt dumma saker om kvinnor som inte kan köra bil och negrer som blir vita av vitt sken osv osv.

    det är ju inte direkt så att prästerna anser att bibeln har rätt även de har ju anpassat sitt leverne efter dagens samhälle, tyvärr ligger bibelskriften långt efter samhället. Vi har tex valt mycket från matheus evangeliet för det känns rätt för oss, speciellt 7:14 att man skall behandla andra som man själv vill bli behandlad osv osv

    Leta upp de styckerna du tycker är bra istället för att leta upp de gamla skeva skriverierna, prata med er präst om vad ni vill han skall prata om så kommer han troligen tillmötesgå er med det.


    Live free, ride free
  • Äldre 25 Jun 14:00
    #5
    +1
    Anonym (urk.) skrev 2015-06-25 13:34:42 följande:

    det enda jag känner är fuck kyrkan och fuck bibeln...
    jag kommer gifta mig borgerligt. jag har så mkt gay människor i min familj att jag skulle tycka de var kränkande att låta dem stå där och en präst säger hej och hå de normala är en man och en kvinna. nej fan heller...


    fast det du skriver tycker jag är väldigt orättvist. För det är otroligt mycket präster som är för gay äktenskap och det var inte så längesedan som tvåkönade äktenskap även var otillåtet borgerligt så jag tycker du gör som du vill med att skita i att göra det i kyrkan, men jag tycker inte du skall belasta prästerna för att tycka illa om gay människor, då är du lika ytlig som de du beskyller för att vara det.


    Live free, ride free
Svar på tråden Jag blir arg på bibeln, min kille vill gifta sig kyrkligt