• Ms T
    Äldre 29 May 16:52
    13720 visningar
    37 svar
    37
    13720

    Varför rakar du dig?

    Jag rakar mig för att jag själv vill det. Jag bryr mig inte om andra rakar sig eller inte. Men jag känner att det på mig personligen är äckligt med hår på benen och under armarna. Jag rakar även mig där nere

  • Ms T
    Äldre 29 May 16:52
    #10

    Jag rakar mig för att jag själv vill det. Jag bryr mig inte om andra rakar sig eller inte. Men jag känner att det på mig personligen är äckligt med hår på benen och under armarna. Jag rakar även mig där nere

  • Ms T
    Äldre 29 May 21:44
    #14
    -1

    [quote=4416611][quote-nick]Aniara4 skrev 2015-05-29 18:22:12 följande:[/quote-nick]

    Jag har rakat armhålor och ben sen 15-årsåldern tror jag, men jag blir mer och mer less på det. På vintern struntar jag ofta i det om jag inte ska gå och simma eller så. Det är inget Ställningstagande, det är mest att jag inte ids och inte ser varför det ska vara så viktigt. Sen om jag ska vara helt ärlig tycker jag att vissa delar av hårväxten ser ful ut, samtidigt som jag intellektuellt förstår att det är något jag är kulturellt betingad till att tycka. Jag är inte immun mot de starka normer jag vuxit upp i.

    Feminist är jag definitivt, faktum är att jag har svårt att förstå hur man INTE kan tycka att män och kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter i samhället. Sen om jag är radikalfeminist eller queerfeminist eller intersektionell feminist eller nåt annat kan jag inte säga, ärligt talat har jag inte satt mig in i teorierna tillräckligt för att  kunna ta ställning till det. Jag är iaf inte särartsfeminist (livmoderfeminist) och inte heller TERF (trans exclusionary radical feminist) men det finns även radikal feminism som inte utesluter transkvinnor så tja...

    Rakning eller inte brukar dock inte vara särskilt intressant för feminister. Riktig feminism handlar om att se strukturer och försöka påverka samhället, inte att kritisera enskilda kvinnor som väljer att följa utseendenormer. Det finns liksom betydligt större problem i samhället än individers grad av behåring. Att kvinnor som väljer att inte raka sig inte ska utsättas för spott och spe (som tjejen i publiken på Melodifestivalen om ni minns henne) är en del av en större fråga som handlar om det ständiga granskandet och bedömandet av kvinnors kroppar öht. Vad en kvinna gör eller inte gör med sitt kroppshår (eller andra delar av kroppen) ska alla andra bara skita i. Raka eller låt bli. I couldn't care less.

    [/quote

    Vad sjutton har femenism att göra med hur vidare man raka sig eller inte? Det är väl ändå inte relevant eller ska det och att lägga upp bilder på sina bröst bli det folk förknippar femenism med tycker du?

  • Ms T
    Äldre 31 May 11:56
    #22
    -2
    Aniara4 skrev 2015-05-29 22:42:42 följande:

    Det får du fråga Anonym #3 om. Jag svarade på det här:Och jag tycker som sagt INTE att rakning är en viktig eller intressant feministisk fråga.  Och varför börjar du prata om att lägga upp bilder på sina bröst? Har du ens läst det jag skrev eller hittar du bara på?


    Klart att jag har läst vad du har skrivit. Men jag tycker att feminism är överskattat
  • Ms T
    Äldre 1 Jun 22:35
    #24
    Pess skrev 2015-06-01 00:14:19 följande:

    Men vet du vad, om du tycker det så kan ju du överlåta din rösträtt till männen, säga upp dig från jobbet och ställa dig vid spisen, slänga p-pillrena och avsäga dig rätten till abort, och även rätten att säga nej till din man. Och ge all lön du någonsin tjänat till gubbarna på "kontoret" så att de kan dra ut på AW, haha. :)

    Jag undrar vad ditt syfte med dessa oprovocerade, vilka som till synes verkar vara vad du önskar skulle uppfattas som "provokativa", inlägg som du slänger ur dig titt som tätt, är? :)


    Jag precis som alla andra människor har rätt till min åsik precis som ni andra. Typiskt att feminister ska ta i så ni skiter när vi andra inte tycker som ni! Det hjälper inte för att jag kommer aldrig bli feminist. Men hur fan kan du ens yttra dig om abort? Du vet väl inte om jag har genomgått något tragiskt som har med abort att göra!? Jo självklart tänkte jag att männen ska klubba ner oss kvinnor o dra oss i håret in i grottan för det är väl så du tror att alla som inte är feminister tänker.
  • Ms T
    Äldre 1 Jun 23:02
    #27
    Pess skrev 2015-06-01 22:48:39 följande:

    Jag ville bara förtydliga vad feminismen gjort för kvinnors rättigheter i samhället. Bland annat rätten till abort. Hade inte aktiva feminister drivit frågan innan vår tid, hade du antingen fått föda barnet, eller dö av de faror en graviditet möjligtvis skulle inneburit för dig.

    För jag tror ärligt talat inte att du, när du tänker efter, tycker att feminism är överskattat. :)


    Jo det tycker jag. Jämställdhet när det gäller lika löner och föräldraledighet tycker jag är riktigt viktiga saker. Men vad har ändå min politiska inställning med rakning att göra? Jag har inte sagt att alla ord feminismen står för är dåliga. Men många partier har olika saker som är bra. Men jag kommer aldrig rösta på feminist partiet men dom är inte dom enda parti som jag inte röstar på
Svar på tråden Varför rakar du dig?