• Äldre 28 May 23:22
    13713 visningar
    37 svar
    37
    13713

    Varför rakar du dig?

    Jag gör det nog av den enkla anledningen att jag vill känna mig "fin", både ute bland folk och hemma med sambon, för min egen skull, främst. 

    Hade jag bott ensam i en grotta i skogen hade jag inte direkt bemödat mig att ta bort något hår... :) Då hade det fått gro och frodas fritt!

  • Äldre 31 May 03:07
    #20
    +2

    Nu är det ju så att hår, tvärtemot vad många här vill tro, är mer hygieniskt än rakat. Det finns där för en anledning, t ex håret på fiffi finns för att hålla det luftigt och förhindra att man får t ex svamp. Varje gång du rakar dig eller på annat sätt avlägsnar hår , oavsett var på kroppen, får du små, små sår i huden som gör dig mer lättmottaglig för bakterier mm. Att man däremot kan känna sig fräschare när man är nyrakad är ju en annan sak :)

  • Äldre 1 Jun 00:14
    #23
    +3
    Ms T skrev 2015-05-31 11:56:09 följande:
    Klart att jag har läst vad du har skrivit. Men jag tycker att feminism är överskattat
    Men vet du vad, om du tycker det så kan ju du överlåta din rösträtt till männen, säga upp dig från jobbet och ställa dig vid spisen, slänga p-pillrena och avsäga dig rätten till abort, och även rätten att säga nej till din man. Och ge all lön du någonsin tjänat till gubbarna på "kontoret" så att de kan dra ut på AW, haha. :)

    Jag undrar vad ditt syfte med dessa oprovocerade, vilka som till synes verkar vara vad du önskar skulle uppfattas som "provokativa", inlägg som du slänger ur dig titt som tätt, är? :)
  • Äldre 1 Jun 22:48
    #26
    +2
    Ms T skrev 2015-06-01 22:35:50 följande:
    Jag precis som alla andra människor har rätt till min åsik precis som ni andra. Typiskt att feminister ska ta i så ni skiter när vi andra inte tycker som ni! Det hjälper inte för att jag kommer aldrig bli feminist. Men hur fan kan du ens yttra dig om abort? Du vet väl inte om jag har genomgått något tragiskt som har med abort att göra!? Jo självklart tänkte jag att männen ska klubba ner oss kvinnor o dra oss i håret in i grottan för det är väl så du tror att alla som inte är feminister tänker.

    Jag ville bara förtydliga vad feminismen gjort för kvinnors rättigheter i samhället. Bland annat rätten till abort. Hade inte aktiva feminister drivit frågan innan vår tid, hade du antingen fått föda barnet, eller dö av de faror en graviditet möjligtvis skulle inneburit för dig.


    För jag tror ärligt talat inte att du, när du tänker efter, tycker att feminism är överskattat. :)

  • Äldre 2 Jun 02:23
    #28
    +1
    Ms T skrev 2015-06-01 23:02:58 följande:
    Jo det tycker jag. Jämställdhet när det gäller lika löner och föräldraledighet tycker jag är riktigt viktiga saker. Men vad har ändå min politiska inställning med rakning att göra? Jag har inte sagt att alla ord feminismen står för är dåliga. Men många partier har olika saker som är bra. Men jag kommer aldrig rösta på feminist partiet men dom är inte dom enda parti som jag inte röstar på

    Nu var ju inte Aniara4s frågeställning riktad till dig personligen, men du verkade bli väldigt upprörd över henne synvinkel på det hela.


    men jag förstår, för dig är inte rakning en politisk fråga, men jag antar att du inte heller satt dig in i vad diskussionen egentligen handlar om. Att tro att det uteslutande handlar om kroppsbehåring är ju lite galet.

    Rakningens vara eller icke vara kan antingen vinklas ur ett personligt perspektiv, vad man själv föredrar osv, men det kan också tas upp i samhällsperspektiv, hur samhällets normer ser ut, och vad som förväntas av en man, respektive kvinna.

    Förlåt om jag tilltalar dig som en bebis nu, jag vill bara vara tydlig:

    Som det ser ut idag förväntas kvinnor i stor utsträckning vara snygga, smala, släta, sminkade, med stora tuttar och vackert hår, för att anses vackra/snygga/sexiga, vilka är egenskaper som kvinnor förväntas eftersträva, för att ta några exempel. Det finns samtidigt en rad egenskaper som män förväntas besitta, för att passa in i den manliga mallen. Detta är inget någon annan människa fysiskt tvingar på en, utan något som många känner förväntas av en av samhället. Du kan säkert känna igen dig i minst några av punkterna. Det är några av flera djupt rotade könsroller, i vilka alla människor inte känner sig hemma. Feministers vision är bland annat att ju mer man "suddar ut" dessa inrutade mönster, desto friare blir människor att följa sina egna känslor och behov, istället för att bli påverkade av vad Vecko Revyn säger åt oss att göra. 


    Feminismen handlar inte om att införa någonstans förbud mot rakning, utan att alla, kvinna som man, ska få vara så hårig som man själv önskar, utan att för den delen dömas i samhällets ögon. Precis som man inte ska dömas för att man är kort, tjock, svart, gul, kvinna, man, transa, homosexuell, blablabla.


    Jag röstar inte heller på FI, jag rakar mig, pratar nästan aldrig om feminism "irl", har en hel massa tjejiga saker för mig, och kan absolut tänka mig att vara hemmafru, och jag är lika mycket feminist för det.

Svar på tråden Varför rakar du dig?