• crs
    Äldre 18 May 16:30
    11874 visningar
    13 svar
    +1
    13
    11874

    Kär i en annan, en månad kvar till bröllop

    Mitt spontana råd skulle vara att ställa in bröllopet och göra slut på förhållandet. Även om det inte kan bli något med den andra så är det bättre att vara ensam än i ett förhållande som inte funkar. Man kan vara ensamstående med en bebis. Jag och min dotters pappa gjorde slut när dottern var ungefär som ditt barn, det var jobbigt med gick bra ändå. Det var av lite samma anledning med, jag och min dåvarande hade hamnat i att mest vara vänner och jag var väldigt förtjust i en annan. Visst, det är jobbigt att vara ung, ensamstående förälder (jag var 20 när jag hamnade där), men det går. (Såhär ytterligare 6 år senare planerar jag bröllop med någon som inte alls var inblandad i allt det där. Solskenshistoria, allt ordnade sig osv.)

    Men om du nu vill stanna och försöka komma tillbaka till varandra så fundera först över vad äktenskap innebär för dig. Hur ställer du dig till skiljsmässa? Om du är chill så kanske det är ett alternativ att gifta er och prova, liksom. Funkar det sen inte så kan ni skilja er. Dock, ta hänsyn till om även din snubbe har samma inställning. Det är inte schyst om du går in i äktenskapet med den attityden om han inte delar den. 

    Tar du äktenskapet på större allvar än så så tycker jag att du ska skjuta på det. Du kan ju berätta hur du känner för din sambo utan att dra in den andra snubben, och vara öppen med att du vill försöka hitta tillbaka och är obekväm med att gifta dig just nu. Att hitta på en låtsasursäkt tror jag inte är en vinnande strategi, men jag förstår om du inte vill dela med dig av hela sanningen (det gjorde inte jag heller i din sits, jag blånekade den anledningen även när jag blev tillsammans med snubben jag hade blivit kär i istället). 

    Om du väljer att fortsätta vara med din partner så rekommenderar jag också att du verkligen, veeeerkligen minimerar kontakten med den andra snubben. Bestäm dig och satsa allt på ditt nuvarande förhållande, om det är det du vill.

    Jag har som sagt full förståelse för din situation, du kan skicka ett meddelande till mig om du vill prata privat. Kan ju vara skönt, tänker jag... Ingen risk för dömande skitsnack liksom :P
Svar på tråden Kär i en annan, en månad kvar till bröllop