• Äldre 17 May 21:38
    27927 visningar
    20 svar
    20
    27927

    Tävling: Rött är kärlekens färg- vinn läckra champagneglas!

    Vilken härlig tävling! Jag har hängt här på BT i ett par månader nu under planeringen av mitt och gubbens bröllop, och nu när jag faktiskt skriver så vill jag passa på att tacka alla fina medlemmar för alla idéer, bilder, tips och historier ni delat med er av! Det har varit till stor nytta och glädje!


    Jag har inte varit aktiv och skrivit på sidan förut, men jag hoppas att det är okej att vara med och tävla i alla fall!

    Jag vill gärna dela med mig av den sötaste kärlekshistorien jag vet!

    Det var någon gång på 60-talet, mamma och pappa var unga, och pappa hade, tillslut, samlat mod till sig att våga bjuda ut den tjusiga unga mö, som skulle komma att bli min mor! Hans egen kärra var just då inne på lagning, så han lyckades övertala min farfar att få låna hans nya, fina, röda bil! Minns inte vilken modell det var, men på den tiden var den riktigt fräsig! Mamma, som var uppvuxen på en ganska fattig bondgård, blev imponerad som aldrig förr när pappa rullade fram i "sin" röda fara. Dejterna som följde gick, som ni förstått, väldigt bra, tillslut kom det ju fram att bilen pappa körde inte var hans, men mamma bara skrattade åt hur fånig han var som avvaktat med att erkänna detta! Hur som helst så kände min gamla far en stor tacksamhet till vart bilen tagit honom, den här damen var något utöver det vanliga! Och skrockfull som han är så har varenda bil han köpt därefter varit röd!


    Här är en bild på hans senaste "vrålåk".


     


     

  • Äldre 17 May 22:16
    #11

    Vad vore väl mer passande än att få skåla med bubbel i nya, glänsande glas när mina föräldrar har sin 45e bröllopsdag i juli! 

  • Äldre 18 May 23:54
    #16

    Jag bjuder gärna på en egen liten "kärlekshistoria" till denna tävling också, ni kan välja att se det som ett barnförbjudet tips såhär lite lagom till sommaren! 
     
    Min favoritdrink genom tiderna är Strawberry daiquiri.
     
    Denna sötsliskiga jordgubbsdrink med sockerprydda kanter är det få saker som slår en varm sommardag! I kombination med en vacker solnedgång och mysiga kramar är det helt oslagbart! 
     
    Tyvärr så har man ju inte alltid möjligheten att slänga ihop en egen drink hur som helst, och man får ju inte ta med sig alkoholhaltiga drycker ut från serveringsställena heller, trist nog! Och även om puben på hörnet må servera stans godaste drinkar, så är det kanske inte den mest romantiska platsen på jorden alla gånger!
     
    Vilket dilemma! Vad gör man då!?
     
    Vi hade precis börjat träffas, min kille och jag. Påhittig som han är så kom på den lite förbjudna lösningen att vi skulle ta med oss två take away-muggar från Mc Donalds in på baren, med lock och sugrör och hela baletten. Det skulle ju se trovärdigt ut! Han beställde sedan in två Strawberry daiquiris, som han tog med längst in i barlokalen. Dessa hällde vi över i take away-muggarna vi haft med oss, och efter att vi suttit och fnissat ihjäl oss en god stund, och konstaterat att vi kände oss som två busiga tonåringar, så tackade vi för oss och gick vi ut med våra drinkar i donken-muggarna! 

    Så, istället för att sitta på en halvtaskig uteservering och lyssna på skräniga fjortisar och bli kvävd av avgaserna från bilarna som kör förbi precis utanför, så fick vi dricka våra efterlängtade jordgubbsdrinkar vid en mysig liten stenmur nere på stranden, med endast fågelkvitter i bakgrunden. Det blev en alldeles perfekt kväll.



    Bilden är lånad från ett annat tillfälle, men föreställer en likadan drink. Tack för att ni fick mig att åter minnas denna händelse. Ett litet oskyldigt tips till alla som, mitt bland alla "vuxensaker" och allt ansvar, saknar att känna sig som en busig tonåring, någon gång ibland! :) 


     
    Vill även förtydliga att jag självklart har full förståelse för varför de regelverk som finns bör följas, och jag förutsätter att alla som möjligen skulle bli inspirerade av mitt lilla bus-tips är vuxna nog att ta sitt ansvar och t ex inte langa till minderåriga, utan endast nyttja detta för eget bruk ;) 

     
    Skulle jag vinna tävlingen så kommer vi fira det med att bjuda in vännerna på mousserande jordgubbsvin (Också en favorit) på balkongen, i nya fina glas, istället för donen-muggar! ;) 

    Hjärta

Svar på tråden Tävling: Rött är kärlekens färg- vinn läckra champagneglas!