• Äldre 12 May 09:53
    8081 visningar
    15 svar
    15
    8081

    Kompisar som lägger sig i...

    Vi har också varit väldigt försiktiga med vilka vi har avslöjat datumet till och då endast de närmaste familj och släkt som vi verkligen vill ska kunna närvara eller kompisar ex. hon som ska vara min tärna. Såhär i efterhand var det tur för pga flytt över halva landet så har vi varit tvugna att byta datum och det hade varit jobbigt att behöva meddela en massa personer om det nya datumet. Ingen som vi har berättat för har reagerat på annat sätt än "Åh vad kul! När blir det? Var blir det? Hur långt har ni kommit i planeringen? Osv, osv" och sedan bara nickat gillande när vi berättat hur vi tänkt. Många vill gärna engagera sig och ha åsikter om ett bröllop men ingen har faktiskt den rätten.

    Att bjuda in sig själv till ett bröllop är rent ut sagt ohyfsat och jag tycker att du ska markera tydligare om kompis nummer ett försöker något liknande igen. Förklara att det är en extremt intim vigsel med bara familjen och att inte ens vissa släktingar är inbjudna. Tycker också att du kan säga att det börjar bli lite tjatigt att hon försöker bjuda in sig själv hela tiden, något i stil med "Men nu är det 4:e gången du frågar och som sagt vi kommer endast att ha familjen närvarande".

    Angående kompis nummer två så borde du, när hon skriver "Men ni skulle ju göra mig jätteglad om det inte blir det här datumet", utan förklaring till varför, fråga just det "varför?" Vilken anledning finns det till att ni inte ska välja just det datumet? Ska hon resa bort så att hon inte kan närvara? Är det någon annan stor händelse som inträffar samma dag som kan påverka ert bröllop? Eller tänker hon själv välja det datumet i framtiden när hon gifter sig?

  • Äldre 10 Feb 12:53
    #11
    Anonym (Låt mig va?) skrev 2016-02-09 23:53:44 följande:

    Håhåjaja.. vilket liv det kan bli med bröllop. Mina kompisar värkar äntligen ha fattat vinken, eller så har nyhetens behag försvunnit, för de har inte sagt något på länge nu. :P vi har iaf bestämt datum nu. inte det datumet vi inte "skulle", för det passar faktiskt inte.

    MEN! Kom precis på att kompis nummer två, med datumen, även bjudit in sig själv på min blivandes svensexa. Hon är bjuden på möhippan, men hon har även sagt att eftersom min sambo har en best-WOMAN så förväntar hon sig en inbjudan även till svensexan. Min sambo ber på sina bara knän att vi ska ha våra fester samma helg. :P


    Men vad är det för kompis? Alltså, man bjuder inte in sig själv till varken bröllop, svensexa eller möhippa. Så oförskämt. Vem är det som styr svensexan? I så fall är det ju den personen (tillsammans med dig) som bestämmer vilka som ska bli inbjudna till svensexan. Nej, såvida inte kompisen också är en best-woman så får hon faktiskt leva med att få komma på enbart möhippan anser jag.
Svar på tråden Kompisar som lägger sig i...