• Äldre 1 May 19:26
    9209 visningar
    3 svar
    3
    9209

    Dresscode sommarfin

    Först och främst...
    Tack för att du lyfter den här frågan från en gästs synvinkel.


    När den kommer upp i andra änden (brudpar som ska sätta dresscode) och någon påpekar att det inte alltid är så lätt att tolka en sådan kod så brukar det kunna bli rätt hårda tongångar om att "ingen kan missförstå något sånt" osv.

    Känns det väldigt osäkert så fråga brudparet (eller den som står som mottagare av OSA), alternativt prata ihop er med några andra gäster så ni i alla fall tänker lite likadant när det gäller kläder.

    Rent generellt brukar man säga inga jeans så chinos eller kostymbyxor låter bra. Eller varför inte ett par svala linnebyxor. Till det en snygg skjorta. Om man känner sig bekväm med det så kör på fluga eller slips till. Annars kanske ett snyggt linne under en uppknäppt skjorta Glad

    Som tjej är det helt rätt med en knälång somrig klänning, kanske någon accessoar som får det att kännas lite mer uppklätt, men det ska inte kännas stelt varken för dig eller killen.

    Oftast sätter brudpar en sån här klädkod för att dom är rädda för att det ska bli stelt och att folk ska känna sig tvingade att köpa en kostym eller liknande, så det är oftast ok att vara lite "underklädd" med en sån här klädkod.
    Det är oftast lättare som tjej att matcha det här, men svårare för killar...

Svar på tråden Dresscode sommarfin