• zero
    Äldre 18 Apr 21:05
    11086 visningar
    28 svar
    28
    11086

    Ni som beställt lösa diamanter från usa

    Alltså jag undrar också lite om det där med "betala mottagarens bankavgifter". Jag glömde bort att fråga det när jag beställde mina örhängen och min sambo som gjorde överföringen glömde bort att säga till banken att vi skulle betala mottagarens bankavgifter men företaget (brian gavin) har inte brytt sig om det. Så jag är också nyfiken gällande det där om det nu är någon annan som har eller ska göra bank wire snart. Det enda jag lagt märke till är att frakt och försäkring inte ingår hos alla företag (dvs ingen fast summa) utan att det oftast bara verkar gälla frakten (bortsett från gog som så vitt jag vet tar ut 100usd oavsett summa för frakt och försäkring, vet inte hur det är med james allen.)

  • zero
    Äldre 18 Apr 23:33
    #8
    augusti skrev 2015-04-18 22:17:52 följande:
    Jag hr inte frågt ännu, men jag pratade med min bank och de sa att de efterdebiterar för den andra bankens avgifter, men att det inte brukar röra sig om mer än en hundring ibland mer, men han kunde i te svara nämre på hur det var med usa priser på bankerna.

    Jg vet att james allen har gratis frakt med försäkring, så jag tror att det blir en sten därifrån, trots att gog stenen jag tittat på är superfin, men jag funderar fortf på om d e värt att betala 100$ för frakt och försäkring.

    Ingick frakt och försäkring hos brian gavin?
    Hm..undrar om den summan är någonslags fast summa då.
    Jag vet vilken sten det är du menar från gog :) Planerar själv att köpa därifrån senare också. Hittar du någon större sten från james allen för samma eller lägre pris så kan det vara värt det speciellt om du är inne på h&a eller liknande.
    Tror whiteflash liksom Brian gavin tar ut en extra avgift för försäkring beroende på stenens/varans pris/värde och det var också en del billigare när det gäller köp från brian gavin att ta köpet helt via email istället för via deras hemsida eftersom hemsidan lägger på mer av någon anledning när frakt och försäkring räknas ut.
    Hjälpte en tjej här nyligen med att köpa en lös h&a från james allen. Om jag inte missminner mig så åkte hon på en liten tullavgift så antar att de gör fel ibland.(hoppas förståss dock att det aldrig händer mig ;)
  • zero
    Äldre 19 Apr 00:10
    #10

    Det är helt upp till dig vad du föredrar såklart :) Hoppas du blir nöjd vilket som.
    Gällande tull så får man i princip betala tullen direkt eftersom processen att ändra sådant tar väldigt lång tid. Men man har så klart rätt att få tullavgiften tillbaka om det händer men det tar ett tag.

  • zero
    Äldre 19 Apr 15:32
    #18

    AVC: jag vet inte än, jag bad Brian gavin skicka senare än normalt eftersom jag ville ha dom till ett visst (ungefärligt) datum. De lär anlända om ca 1,5 vecka eller så. Sedan var det ju ingen stor beställning i den meningen heller. Men alltid bra för att testa hur just det företaget är att köpa ifrån.Så gog nästa antar jag, även om de i princip aldrig har vad jag vill ha inne och om de haft det så är det alltid någon annan som hinner före.

    VANBRUUN: tack för svaret på frågan.

Svar på tråden Ni som beställt lösa diamanter från usa