• Äldre 1 Apr 11:37
    6704 visningar
    8 svar
    8
    6704

    beräkna alkohol

    En i min mening viktigt detalj gällande alkohol, är att ha riktigt bra alkoholfria alternativ, dvs tex alkoholfritt vin och öl och även drinkalternativ. Händer ju emellanåt att man hamnar på tillställningar där man som nykter bjuds på läsk eller vatten, tråkigt för nån som mig som får kväljningar av läsk.. Bra alkoholfria alternativ kan ju även bidra till mindre fylla:)

    När jag jobbade som servitris blev gäster ofta både överraskade och glada när jag erbjöd alkoholfritt vin som alternativ, det är ju en trevlig måltidsdryck :)

    Som ovan sagts: det går att lämna tillbaka drycker till systemet. Jag vet en del som köpt kanske 80-90% av vad de tror kommer att gå åt, i Tyskland, sen kompletterat från systemet, och så använt det tyska först, och tagit systemets i andra hand, för då riskerar man inte att stå med massor av alkohol kvar som man inte kan lämna tillbaka :)

  • Äldre 1 Apr 13:46
    #5
    Chicita skrev 2015-04-01 12:43:38 följande:

    Allt alkoholhaltigt som serverades i baren efter middagen fick man betala en tjuga per glas för, eller en hundring om man beställde en kanna (motsvarande 6-7 glas).


    Måste fråga, när gifte ni er? Känns som det inte är en människa som har kontanter på sig längre... Vi pratade om att ha en "dricks-hink a la sponsra bröllopsresan", som en frivillig betalning, men kom fram till att exakt alla våra kompisar tillhör kategorin av människor som aldrig har kontanter... Och ett swish-nummer känns inte lika kul på nåt sätt :p
Svar på tråden beräkna alkohol