Inlägg från: Plättis |Visa alla inlägg
  • Plättis

    beräkna alkohol

    Systembolagets funktion är ett förslag på hur mycket som behövs till middagen, men säger inget om hur mycket som behövs till själva festen. Det är jättesvårt att beräkna hur mycket som behövs eftersom det är så olika hur mycket man dricker och tål. Hur länge man räknar på att festen ska hålla på styr också, samt om det är meningen att gästerna ska bli fulla eller bara kunna ha något i handen medan de minglar. 

    Vi kommer att bjuda på fördrink, två glas vin/öl till maten och sedan några drinkar i baren efteråt. För vissa (inklusive bruden) kommer det nog vara ganska lagom med fördrink och vin till maten, men jag tror vi räknar på typ 8 enheter (alltså glas vin/öl/cider) per gäst. Kanske mer, men vi kommer köpa det lagom tätt inpå så att det går lämna tillbaka det som blir över. 

    Eftersom jag är livrädd att det kommer bli fylleslag har min sambo lovat att ta ansvar för alkoholen, räkna ut hur mycket som behövs och förklara för utvalda gäster att de måste ta det lite lugnt. Dessutom har vi en bartender som har våra varmaste välsignelser att inte servera de gäster som inte ska ha mer. Alkoholfritt kommer vi ha fri tillgång till hela kvällen, men för öl/vin/cider får gästerna betala självkostnadspris i baren när de har slut på drinkbiljetter.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden beräkna alkohol