• Plätti­s
    Äldre 13 Mar 12:48
    13306 visningar
    26 svar
    26
    13306

    Göra egen bröllopstårta

    Om du inte är van vid att baka kan det bli jättestressigt att försöka baka bröllopstårtan. Se till att provbaka innan, testa olika kombinationer och hållbarheten. Med fluff och mousse i fyllningen är det svårt att ställa flera bottnar på varandra, då kan de tappa formen och bli platta. 

    Jag bakar rätt så mycket, och när jag ska bjuda på fika i situationer där jag känner mig lite osäker eller pressad kör jag alltid på något beprövat. Om jag bakat det så många gånger att jag kan receptet snudd på utantill betyder det att jag vet allt som kan gå fel också, och har en plan för vad jag ska göra i såna fall. Och då är det lättare att våga ta ut svängarna lite. 

    En syrlig och fräsch tårta är lättare att få i sig än en söt och mastig tårta, särskilt på sommaren och när man ätit middag innan. Istället för hallonfluff och svartvinbärsfluff kanske det räcker med rårörda bär och en liten gnutta socker? Eller att man har både och.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Göra egen bröllopstårta