• Äldre 13 Mar 11:34
    13251 visningar
    26 svar
    26
    13251

    Göra egen bröllopstårta

    Hej alla!

    Jag funderade på att göra min egen bröllopstårta, dels för att det skulle vara kul och prova något nytt men också för att kunna sätta min prägel på den hela. 

    Jag är ingen erfaren baktant men jag fick nyss en idé men vet inte om det skulle bli alldeles för sött och så.. Men såhär blev min fixidé:

    Botten: browniessmet

    Fyllning: hallonmousse

    Mellandel:sockerkaka

    Fyllning 2: riesenfluff


    Mellandel: Sockerkaka

    Fyllning 3 : svartvinbärsmousse


    Mellandel: sockerkaka

    Sen klä in detta i smörkräm och sen lägga på sugarpaste eller marsipan, vit dock. Sen dekorera tårtan med rosor, pärlband runt och sen vår cake topper. 

    Vad tror ni? Alldeles för sött? För mycket av allt? Bör jag tänka om? Någon som gjort sin egen tårta och vill dela med sig av bilder, recept, tips etc. 

    Tack för allt. 

  • Svar på tråden Göra egen bröllopstårta
  • Äldre 13 Mar 11:52
    #2

    Hehe :)

    Bor i Norrbotten, vet inte om det finns något sånt här uppe, men ska absolut kolla upp detta :) Sambons kusin brukar göra tårtor rätt ofta så ska rådfråga henne och hon ska absolut hjälpa mig med tårtan :)

  • Äldre 13 Mar 12:14
    #4
    Nyfiken gul , nu fru skrev 2015-03-13 12:08:53 följande:

    vid en första anblick såg det oerhört sött ut , på gränsen till äckligt.

    varje smak i sig är väldigt sött och så söt smörkräm /sugerpaste/ marsipan på det och det blir en äcklig kvalmig sockerbomb av det hela. 

    men dämpar du sötheten i fyllningarna och låter sötman komma från smörkrämen utanpå kan det bli väldigt spännande och gott. 

    Jag skulle försöka få fyllningarna att bli mer syrliga istället för söta och låta sötman komma från själva kakan och eventuell topping 


    Jo, det känns sött.. Har du något bra tips på att få fyllningarna mer syrliga? Eller ta bort/ändra något? :)
  • Äldre 13 Mar 12:36
    #8
    Sofia2015 skrev 2015-03-13 12:25:18 följande:

    Både hallon och svartvinbär kan ju bli ganska syrligt, så om du testar dig fram med sockerhalten där kan det bli riktigt bra. Fluff är ju inte lika hållbart som mousse, så jag hade nog haft fluffet längst upp. Sedan skulle jag ha inte använda sugar paste utan vit marsipan. =)
    Men jag tycker att det låter som en jättegod tårta! Gör en liten testtårta först bara.


    Nyfiken gul , nu fru skrev 2015-03-13 12:32:40 följande:

    varje fyllning var för sig är nog väldigt god men det är så mycket sött i dom och dom påminner väldigt mycket om varandra. Fluff och mousse är typ samma sak... 

    jag skulle inte blanda så mycket olika smaker utan kanske göra fyllningarna mer avskalade och enkla och utgå ifrån mer syra.  Mer bär och mosbaserade istället för gräddbaserat. 

    Istället för hallonmousse kanske rårörda hallon vore något? En lemoncurd? Skippa riesenfluffen och istället koka en riktigt god äkta tjock chokladkräm med riktigt mörk choklad som då blir lite syra istället för sött. 




    Ojoj, nu fick jag väldigt bra tips känner jag!
    Blir nog att provbaka liten senare fram :)

    Tack för alla tips ni gett!
  • Äldre 13 Mar 13:46
    #13

    Börjar fundera på om jag ska backa med det här att göra egen tårta.. Verkar vara lite komplicerat och invecklat med massa smaker hit och dit, att inte få den att falla ihop osv.. Vi blir ca 50 gäster. Hade bara tänkt mig en enklare tårta, eller det blir fyra tårtor som vi ska göra. Jag vill ha den i vit marsipan i alla fall.. Ingen som kan ge tips på bra saker man kan göra med typ vanlig prinsesstårta? Byta ut någon vanlig fyllning mot annan och på så sätt få dit vit marsipan? :P 

    Chicita, har du några bra recept? Hela recept på fyllning allmänt som du vill dela med dig av? :)

  • Äldre 13 Mar 13:58
    #15

    Tack för tipset! Ska kolla upp om de kan hjälpa oss. Är det bara ICA Maxi eller även Coop? :)

  • Äldre 13 Mar 15:19
    #18
    +1

    Tack för receptet!


    Googlade lite på sommartårta och hittade en somrig tårta som jag faktiskt fastnade för på något sätt. Vi ska som sagt inte ha våningstårta utan fyra stycken fristående fast på en tårtställning som vi gör själva. Vad tror ni om denna tårta?



    Browniebotten och sen är det blåbärsmousse fast med gelatinblad. 

Svar på tråden Göra egen bröllopstårta