• crs
    Äldre 13 Mar 06:59
    9945 visningar
    23 svar
    23
    9945

    Ca pris på att låta tillverka sin drömring?

    Nu vet jag inte om det är svar på din fråga direkt, men jag kan berätta vad jag betalar för min helt custom made-ring! 

    När jag först hörde av mig till guldsmeden jag valde, så berättade jag lite kort vad jag ville ha, och då också vilken budget vi hade. Sen gjorde hon helt enkelt skisser på ringar som låg inom den ramen. De första skisserna var inte vad jag ville ha, men efter lite bollande och fler designer (jag tror att hon totalt tagit fram 11 designer åt mig) så blev det preciiiiis vad jag ville ha. Från början utgick hon från några av hennes tidigare ringar som jag gillade (jag valde henne för hennes tidigare designer, ville ju ändå ha hennes design, eftersom det är hon som gör den. Valde henne också för att hon är så himla duktig på att arbeta med titan, mycket finare titanringar än jag sett någon annan göra.) och en vintagering som jag blev helt kär i. Slutresultatet är helt klart en variant som både vävt in alla mina önskemål, och hennes stil, och inspirationsringen. Allt inom min budget, och jag kunde inte vara mer nöjd.

    För detta, förarbetet med designerna, och sen själva jobbet hos henne, plus materialet, betalar vi 1100?, för två ringar. Där min klart står för merparten både i arbetskraft och materialkostnad. Sambons ring blir en helt enkelt titanring, medan min också blir en titanring men med detaljer i metallen, och med en större rosa saffir och 5 mindre diamanter. 
    Jag tror inte att priset skiljer mycket alls mot om jag hade valt en av hennes färdiga ringar med motsvarande material och så. Jag har inte alls fått känslan av att hon tar betalt för själva designarbetet, trots att hon gjort det grundligt och väldigt bra. Jag är verkligen stört nöjd (trots att jag inte sett den faktiska ringen än), och väldigt glad att jag inte valde en ring som vem som helst kan köpa att ha på fingret. Det känns superskoj att ha en helt unik ring!

  • crs
    Äldre 4 Apr 13:29
    #6
    Anniina skrev 2015-04-04 10:51:14 följande:
    Glömde du en nolla eller ska det vara 1 100? Oavsett vad låter det som ett bra pris. Vilken stad var det i och vad heter smeden? Jag vill nämligen också ha en egendesignad titanring. .
    1100 stämde, men mitt eurotecken verkar blivit ett frågetecken. Priset var alltså 1100 euro. Plus att vi lite glömde det här med moms, så totalt betalade vi ca 13.000 sek för ringarna.

    Hon finns i Tammerfors i Finland. Har bara haft mailkontakt med henne, men hon är fantastisk och fick fram precis vad jag ville ha även utan att träffas öga mot öga, och med konversation enbart på engelska. Hon heter Elina Huttunen, företaget heter Korus Design. De är två som arbetar där, men all kontakt jag haft med den är via henne. Jag hittade henne på etsy, och allt har sköts därigenom, men de har även en hemsida och en facebooksida. Dessa är dock på finska, så jag fattar inte ett ord. Här är deras shop: www.etsy.com/shop/KorusDesign  Du kan ju kika om du gillar deras stil och om du vill anlita dem så kan jag inte annat än att varmt och hjärtligt rekommendera dem! Jag skulle inte tveka en sekund från att anlita dem igen.
     
  • crs
    Äldre 10 May 17:55
    #18
    Pess skrev 2015-05-10 03:37:10 följande:
    Nu är frågan iof riktad till alla er med titanringar, hur kommer det sig att ni väljer denna, relativt otraditionella, metall? Är det för att typ allergiskäl, eller för att det ser lite "tuffare" ut, typ ? :) Har sett många riktigt fina titanringar, och de ska väl vara väldigt hållbara, eller hur? Hur står de sig mot t ex platina i hållbarhet? Någon som vet?
    Vi valde den för des egenskaper. Dels för hårdheten, och dels för att det är en så lätt metall. Det var framförallt min sambo som helst ville ha titan. Han vill ha något slitstarkt och är ovan vid smycken så en lätt ring kändes som en bra "ingång" liksom. Plus att vi gillar att det är billigt! :) Nu blev ringarna relativt dyra ändå (jämfört med standardringar i titan), pga design och stenar, men hade ju såklart blivit ännu dyrare i en ädelmetall. 
    Vi är "kontorsfolk" båda två, och "behöver" inte det slitstarka på det sättet, men det tilltalar oss både ändå! Tuffare ser det inte ut, ser ju ut som vanliga ringar, bara något mörkare i nyansen. :) Hållbarheten beror också på lite om det är ren titan eller en legering. Vår smed använder ren titan, som inte är lika hårt som om det är blandat med något (jag vet inte vilken legering som brukar användas.) Då är det inte riktigt lika starkt ändå, men man kan ändå storlek och så på ringarna, något som inte går med de superhårda. Så det skiljer mellan smederna, beroende på vad de använder. 
    Pess skrev 2015-05-10 03:25:56 följande:
    Åh så fint! Det låter alldeles underbart att få vara med under den processen och att få vara med och se hur ens drömring "växer fram"! :D Spännande med titan också, du får jättegärna visa bild, blev supernyfiken på hur den blev nu! :D Ja att den är unik blir ju väldigt speciellt med :) 
    Yes, det var verkligen toppen! Jag är sjukt nöjd med hela upplevelsen, från början till slut! Här är bild på min: 



    Som sagt i titan, med 5 diamanter och en rosa safir. Några detaljer i metallen upptill, och en nedsänkning runt hela, som en rand. 5-5,5 mm bred. 
  • crs
    Äldre 11 May 17:47
    #23

    Jag vet faktiskt inte hur smala ringar man kan göra i titan, men en bra smed lär väl kunna jobba med det lika gärna som med guld. Många titanringar är maskingjorda, då är de kanske svårare att göra tunna..? Jag har ingen aning, men jag är rätt säker på att "min" guldsmed erbjuder alla sina ringar i både titan, guld, palladium och platina. Och de gör både breda och smala ringar. Här är ett par stycken som båda är 1,6 mm breda, som erbjuds i titan: 



    Att de brukar vara kantigare är nog också mycket för att det blir så om de är frästa med maskin. Är kanske knepigare att göra rundningar då. Här är en som iaf i mina ögon inte ser hård ut, men som de gör i titan med: 

    Stilen beror nog helt enkelt mycket på smeden som gjort ringen, snarare än metallen! Men många verkar vara dåliga på att arbeta med titan, för oss var det svårt att hitta en smed som kunde göra vad vi ville ha. Tex var jag i kontakt med en annan gulsmed som i titanringar bara kunde sätta i runda stenar, och med en bezelsättning inte kunde göra "kanten" i titan, utan gjorde dem i vitt guld. Detta för att de gjorde titanet i någon maskin som inte kunde göra detaljer. Det verkar vara rätt vanligt att det är så. Men letar man lite så kan man hitta smeder som kan hantera titan lika bra som mjukare metaller! Med en bra smed lär det inte vara några problem att storleksändra en platinaring. :)

Svar på tråden Ca pris på att låta tillverka sin drömring?