• Dikt att läsa på bästa väns bröllop? Hjälp!

  Tor 12 mar 2015 00:33 Läst 6293 gånger Totalt 6 svar
  Visar endast inlägg av Pess - Visa alla inlägg
  Tor 12 mar 2015 00:33

  Min bästa väninna gifter sig detta år, HjärtaSolig{#emotions_dlg.flower}Skål, helt underbart och jag ser fram emot det hemskt mycket! Jag ska vara tärna och jag är så glad och hedrad över att hon vill ha mig vid sin sida. Jag vet inte om jag har så mycket scenskräck, en del, men inget utöver vad jag tror är normalt, men det jag våndas över talet jag blivit ombedd att hålla. Hjälp, Hjälp, Hjälp!

  Jag är ju tvungen att krysta fram några personliga meningar, vilket är alldeles nog svårt, och jobbigt. Har alltid tyckt att det är väldigt jobbigt att framföra/lämna in(i skolan) saker jag skrivit själv, som dikter, noveller, osv. Har oftast hoppat över de momenten. Fakta och information kan jag stå och rabbla dagarna i ända och har inga problem med alls. Så, jag tänkte helt enkelt att jag kanske kan läsa upp en fin dikt på slutet av mitt, kanske lite korta, tal? Dikter är ju fint, och jag är övertygad om att det finns någon där ute som satt ord på det jag vill säga, men inte riktigt kan få fram!

  Jag önskar att jag kunde skriva ett fint och bra tal, kanske en egen dikt till och med, men jag är totalt värdelös på sådant! Alltså, katastrofdålig. Och jag vill inte säga att jag inte vill, då bruden själv önskat det.

  Så jag undrar helt enkelt om någon här vet någon fin dikt som är passande att läsa på sin bästa väns bröllop? Romantisk, rolig, alla förslag är välkomna! Helst då skriven "Ur en väns perspektiv".

  Hon är verkligen en stjärna och jag är mån om att hennes dag ska bli så bra som möjligt! 

 • Tor 12 mar 2015 18:45 #2
  Chicita skrev 2015-03-12 08:46:26 följande:

  Ett tal behöver inte vara långt. Och personligen skulle jag inte vilja att någon höll tal till mig för att jag säger att den ska göra det. Det skulle inte kännas så frivilligt och ärligt menat då liksom ;) 

  Men varför inte bara säga grattis till brudparet, hur glad du är att dom har hittat varandra och att du hoppas att hennes käraste kommer att ta hand om henne på det sätt hon förtjänar *typ*
  Säg gärna något ord om hennes partner också. Då är du snart uppe i någon minut och ett tal behöver inte vara så mycket längre. Långa tal får många att tappa intresset. Och det drar dessutom ut på tiden på middagen...


  Haha jag förstår ;) Ja nu blev jag (tyvärr?) ombedd, och som tärna kunde jag väl inte säga så mycket mer än "Ja absolut" ...och sedan kom kallsvettningarna, trycket över bröstet och pulsen som höjdes till max, typ ;)

  Ja om det är något jag är tacksam för så är det alla tips man läser om att "hålla det kort", för att rättfärdiga att jag kommer haspla ur mig typ tre meningar, bli illröd i ansiktet och sätta mig ned igen ;) 

  Skämt åsido så hade jag själv tänkt att något sådant borde räcka, men eftersom jag bokstavligen blivit ombedd att hålla ett TAL, så vet jag inte vad bruden förväntar sig :( Vet inte om det räcker med att bara säga några fina ord, eller om hon vill att det ska vara någonstans "huvudnummer" typ.. 
 • Tor 12 mar 2015 18:47 #3

  Hade för mig att ngn annan också svarat i denna tråd när jag snabbkikade när jag hade ngn minut över tidigare idag? Men kan bara se ditt inlägg, Chicita? Kanske kommer jag ihåg fel, eller så laggar min dator (Vore inte första ggn). Tänkte bara så att jag inte missar att svara på något? 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll