• Äldre 10 Mar 21:48
    6875 visningar
    32 svar
    32
    6875

    Svartsjuk?

    Förlåt, förlåt, förlåt om det inte är detta du vill höra. Men Jag tycker det är otroligt respektlöst av din kille.

    Alltså, helt totalt oacceptabelt. Förlåt igen, men för mig låter det som att han vill umgås med henne utan dig, för att kunna vara mot henne som han vill, och inte så som han skulle tvingas vara om du var med i sällskapet, då han inte kan, om han skulle vilja det, flirta tillbaka, utan måste hålla sig och eller eventuellt bli tvungen att avvisa henne och markera att han inte är intresserad.

    Det är inte som att de ska ha ett jobbmöte där du inte får ta del av sekretessbelagda uppgifter. Du har ju dessutom varit med förr. Ser inte alls problemet med att du skulle vara med nu? Och bara det faktum att han först föreslog det, men sedan ångrade sig då du ifrågasatte, visar ju bara att han själv också inser att det skulle vara så jävla svinigt gjort mot dig, med de baktankar det verkar som att han har med det. 

    Bara det att han smsar med henne, varför har de kontakt? De jobbar ej tillsammans mer, och hon visar uppenbart intresse för honom! Det finns ingen, jag upprepar, INGEN, anledning för honom att smsa med henne om han inte är intresserad tillbaka, och vill upprätthålla hennes intresse! Får du läsa konversationen de har, eller hemlighåller han det för dig? Nu vet jag ju ej svaret på detta, men har han inget att dölja finns det ingen anledning för honom att inte visa vad de skriver, då du uppenbart, och med all rätt, inte är helt bekväm med det!

    Jag hade aldrig, aldrig, aldrig accepterat detta. Tog fruktansvärt illa vid av att läsa det du skrivit. Hade med all säkerhet INTE varit tillsammans, och definitivt inte övervägt att gifta mig med en person som behandlar mig så, och så uppenbart (Ja, att flirta tillbaka är i mina ögon helt oacceptabelt.) ger klartecken till en annan kvinna att han uppskattar hennes beteende. Alltså, aldrig. Det låter verkligen inte som att han är redo att gifta sig. Vill du verkligen vara med honom, vilket jag antar att du vill, då ni ska gifta er, så skulle jag tvinga honom att bryta HELT med denna kvinna. Han ska inte behöva den sortens uppmärksamhet av någon annan än dig. Och får han det så ska han avböja bestämt. Iaf om han förväntar sig detsamma från dig.

    Jag ser liksom inget fel med om han skulle bjuda in samtliga av de andra utom henne, och bara förklara att då hon betett sig opassande så har hon inget i ert hem att göra.

    Jag låter ju helt skogstokig nu när jag läser mitt eget inlägg, haha, men jag tog verkligen illa vid av hans beteende. Alltså, verkligen. 

    Men då jämför jag ju också detta med mig och min kille, och hur vårt förhållande ser ut, hur våra skriva (uttalade), och oskrivna regler är, och vad vi tycker är ett "självklart" beteende. Alla relationer ser ju olika ut, och vi kanske är ovanligt monogama och konservativa, men vi båda uppskattar det extremt mycket hos den andre. Ingen av oss behöver någonsin känna svartsjuka, och det beror INTE på att vi inte är svartsjuka som personer, jag speciellt kan egentligen väldigt lätt bli sotis, men han sätter sig aldrig i situationer där jag ens i min vildaste fantasi kan inbilla mig något som skulle ge mig anledning att vara svartsjuk. Och detsamma gäller mig såklart. Det är skönt att veta och känna att den andre respekterar och uppskattar en så mycket att den ser förbi all egoistisk boost man kan få av att få lite uppmärksamhet av någon annan, utan tydligt visar att det enda man bryr sig om, och vill ha uppskattning ifrån (på det planet), är sin partner. 

    Ah, nu ska jag gå och ta ett chillpill innan jag framstår som helt hysterisk ;)

  • Äldre 10 Mar 21:55
    #9

    Jag vill bara förtydliga, jag kontrollerar inte min killes mobiltelefon, och har inget behov av att göra det. Men skulle jag, av någon anledning, vilja göra det, så är det fritt fram. Och samma sak gäller om situationen vore omvänd. Vi har sagt att allt man skulle kunna säga/skriva om ens partner står bredvid/läser, är såklart okej. Men är det någon man skriver med, eller något man skriver som man känner att man måste dölja från den andre, för att denne skulle bli ledsen/arg, så är det inte okej. :) Detta är för oss en självklarhet, men det är det inte för alla, som jag förstått.

  • Äldre 11 Mar 19:59
    #21

    +1 till Lenblo!

Svar på tråden Svartsjuk?