• Äldre 20 Mar 11:47
    2439 visningar
    9 svar
    9
    2439

    Dukning vid otraditionella familjeförhållanden? Hjälp!

    Jag har också samma problematik (typ ett år tills vi ens ska skicka ut inbjudningar, men ändå, mycket funderingar i huvudet). Vet inte om vi ska ha ett honnörsbord eller om det blir runda bord etc, men det blir ju ändå en fråga om vilka vi placerar närmast oss.
    Min spontana tanke är såklart våra föräldrar, och sedan tärna och marskalk.
    Då kommer ju funderingar av detta slag

    - Min sambos föräldrar är frånskilda, för tillfället är båda singlar, men om de träffar någon tills dess som får komma med, hur placerar vi då dem? För det blir ju ett par människor som vi kommer att känna under max ett år, och eftersom de bor 40 mil bort blir det ju inte direkt tid att knappt ens hinna träffa dem... Vi har visserligen sagt att +1 måste vara sambos för att bli medbjudna, men kan man applicera det på sina föräldrar?

    - Min tärnas sambo är ingen jag känner särskilt väl, även om de träffades redan på gymnasiet (9 år sedan nu) har jag inte träffat honom särskilt många gånger - vill man ha honom vid vårt bord? hon har redan sagt "äh, sätt honom vart som helst, han får väl lära känna folk!", men jag personligen hade tyckt att det var jobbigt att sitta själv bland främlingar... (vilket jag faktiskt gjorde på ett bröllop, inget jag uppskattade, hade hellre suttit med min sambo men de delade på alla par där..).

    Det blir ju massor av funderingar att ta itu med, vem placeras vart osv.. Men tror som ovan sagt att det är en god idé att prata med gästerna inför (de närmsta vill säga), och till syvene och sist får man nog utgå från sig själv och vad man själv vill - det är ju ens eget bröllop och ingen annans =)

Svar på tråden Dukning vid otraditionella familjeförhållanden? Hjälp!