• Aniara­4
    Äldre 7 Mar 21:58
    8078 visningar
    12 svar
    12
    8078

    gravid - oense om vad vi ska göra

    Ursäkta men det är så jävla typiskt män att vägra ta ansvar för sin sexualitet och dess eventuella konsekvenser. Han har varit fullt medveten om att du har slutat med p-piller, att du kan bli gravid och att du i så fall kommer att behålla det. Om han verkligen inte vill ha barn just nu är det upp till honom att undvika det, inte komma i efterhand och säga att du ska göra abort - en fasen så mycket jobbigare grej än att ha kondom eller se till att inte få utlösning på ett ställe där det kan bli barn.

    Ok, nu har jag fått det ur systemet. {#emotions_dlg.djavulsk}

    Visst, tidpunkten är inte optimal, men om ni ändå vill ha barn om ett år, du riskerar att få svårt att bli gravid senare, och det inte är en totalkatastrof just nu, så skulle jag ha väldigt svårt att göra abort i det läget. Hur bitter skulle du bli om du gjorde abort och sen inte lyckades bli gravid när det passade bättre?

    Självklart måste ni prata med varann och förhoppningsvis bli överens, men jag tycker nog att du är den som har de bättre argumenten just nu. Sen kan man ju alltid hoppas att det är ett falskt alarm och att det kanske får honom att börja tänka efter hur han vill ha det, om han vill riskera att göra barn eller undvika det nu.

Svar på tråden gravid - oense om vad vi ska göra