• Äldre 7 Mar 00:33
    7854 visningar
    19 svar
    19
    7854

    Vad är en rimlig budget? I lägsta laget?

    Jag och min sambo har precis börjat ta de första stapplande stegen mot en bröllopsplanering inför sommaren 2016. Vi är studenter båda två, men kommer vara klara till sommaren 2015.

    Vi har diskuterat gästlistan och kommit fram till att endast den närmsta familjen + en tärna och bestwoman ska vara med under den borgerliga vigseln (utomhus) på förmiddagen, samt att vi blir ca 40 personer på festen på eftermiddagen/kvällen.

    Vi är rätt enkla människor. Han vill hyra en frack och jag vill bara ha en enklare klänning som jag kan ha hela dagen. Vi tänker oss hemlagad buffé på kvällen där vi även bjuder på lite vin/cider/öl till maten.

    Dekorationer kan vi knåpa ihop själva tillsammans med familjen. För min del kan alla ha olika tallrikar och glas, så det kan inhandlas på loppis (ska bara pitcha den idén för min sambo som vill att allt ska se likadant ut..).

    Det jag undrar är helt enkelt: Vad kan vi vänta oss när det kommer till kostnader? räcker 20000-30000 kr? Eller behöver vi leva på makaroner från nu till bröllopsdagen?

  • Svar på tråden Vad är en rimlig budget? I lägsta laget?
  • Äldre 7 Mar 11:23
    #3

    tack för era svar! Glad Det känns bra att veta att det går att genomföra. 
    Angående ringar så kommer vi använda våra förlovningsringar (båda släta i titan, kostade ca 800 kr/st) och bara lägga till en gravering, så den kostnaden kommer inte bli så stor.
    När det gäller fracken tror jag snarare att min sambo tycker att det är en rolig grej.  Han äääälskar dessutom pingviner (ni vill inte veta hur många pingviner vi har i lägenheten..), jag tror att våra gäster kommer förstå det.. Tungan ute

    Har nu kollat på att hyra porslin och det blir ju klart mycket billigare än att köpa nytt (typ 2,70/tallrik), om det inte är så att lokalen (vart det nu blir) har porslin att använda.

    Vi har som sagt tänkt oss en intim vigsel och att vi sedan går ut och äter lunch med det sällskapet. Sedan tar vi en liten andningspaus innan festen på kvällen när alla kompisar kommer. Jag ska räkna lite på hur mycket det kan kosta att fixa en buffé själv eller om det är värt att hyra catering här i Linköping.

    Kan man hyra catering för bara hälften av gästerna och sedan fylla ut med egen mat? Låter jag för snål nu? =P

  • Äldre 9 Mar 10:44
    #6

    Har kollat på NHs hemsida nu och funderat lite. Det blir kanske att vi beställer smörgåstårta bara och sen har lite annan mat bredvid, typ pajer, sallad, bröd osv.

    Har ni behövt boka något i trädgårdsföreningen? Det känns som en fin plats att gifta sig på. =)

  • Äldre 9 Mar 21:24
    #8

    crs, det löser sig säkert! =) Vet inte om man behöver boka, ska väl kolla upp det när det närmar sig. =P

    MEN, idag har jag fått världens bästa nyhet! =D Min blivande mans mamma ska sy min klänning efter mina önskemål. Jag skulle kunna svimma av lycka. =P

  • Äldre 10 Mar 07:54
    #10

    Har samma tanke där. :) funderar på vitt paraply. eller kanske ett som matchar mina skor som ska vara i färg. :P det tar jag då helt enkelt. :) som sagt det är en kort vigsel och vi ska inte ha egna löften heller så det går ju av bara farten. :P

  • Äldre 10 Mar 08:12
    #12

    Det låter ju också fint. =) jo det är sant att gräset blir lite tråkigt. Finns det inte ett litet lusthus i trädgårdsföreningen där ni kan stå? =P

  • Äldre 10 Mar 08:33
    #14

    hittade en bild på det. Så här ser det ut: www.panoramio.com/photo/80600736

    Har för mig att det är rätt nära ingången från trädgårdstorget (typ, hoppas du förstår vilken ingång jag menar. Nära domkyrkan).

  • Äldre 12 Mar 18:10
    #16
    crs skrev 2015-03-11 21:57:05 följande:

    Jamen kolla, det är ju inte helt dumt! Lite trångt möjligtvis :P 


    Huvudsakentär ju att vigselförrättaren, du och din blivande får plats. ;)
  • Äldre 12 Mar 19:24
    #17

    För övrigt har vi nu bestämt vart vi ska vigas. =) Det är gratis och behöver inte bokas och ser ut som följer:
    gunilla-s.blogspot.se/2013/06/lusthus-i-tannefors.html

  • Äldre 13 Mar 08:43
    #19

    ja det känns bra att ha det bestämt. =)

Svar på tråden Vad är en rimlig budget? I lägsta laget?