• Äldre 20 Feb 12:05
    5385 visningar
    12 svar
    12
    5385

    Hade ni/kommer ni ha brudnäbbar? Och kan man ha det om andra barn ej är välkomna?

    Jag har stor familj med många syskonbarn så för mig skulle det vara ganska omöjligt att ha helt barnfritt. Även min blivande har syskonbarn. De är en så pass stor del av familjen så det skulle kännas konstigt om de inte fick vara med. De som är i lagom ålder ska få vara brudnäbbar. Sålänge man ser till att barnen har något de kan göra och kanske ber någon ställa upp på att ha lite koll på barnen under minglet och efter middagen så tror jag inte att de utgör ett större problem. Sedan tycker jag att det är upp till föräldrarna att inse att det inte lämpar sig för barmen att vara med på kvällen när det förekommer alkohol osv.

    Jag tycker i alla fall inte att det är konstigt om bara de mest närstående barnen, t. ex. barn inom familjen får vara med och vara brudnäbbar i kyrkan även fast det är ett barnfritt bröllop. Nu vet jag ju inte om du har några barn i familjen men det är ju lättare när man kan dra en sådan tydlig gräns att familjens barn är välkomna men inte övriga. Jag har varit på ett sådant bröllop.

  • Äldre 22 Feb 11:12
    #11
    Pess skrev 2015-02-21 23:54:07 följande:

    Jaa, iof, det känns ju absolut rimligt att det kan vara så! Konstigare blir det kanske om det är "vänners barn", som är näbbar, och ingen annan får ta med sina, men är de familj så är det ju egentligen inte alls konstigt.

    Lät härligt med massa barn i familjen! Hur många näbbar blir det? :D

    Jag kom precis på att ju flera av mina kusiner har barn, och de kommer förmodligen, om de ens kommer kunna komma, vara tvungna att resa, då kanske det inte är så lätt att hitta barnvakter bara sådär! Så det ser nog ut som att min kille kommer få stå ut med iaf några ungar! haha. Vi kan nog inte skriva barnfritt, det skulle göra att så många förmodligen inte alls skulle ha möjlighet att komma, och det vore tråkigt om de lät bli enbart för brist på barnvakts skull.

    Yey! Då får jag fixa "lektanter/farbröder" och lek/pysselhörna till mottagningen!


    Det blir 4-6 barn beroende på om föräldrarna tycker att de minsta klarar av det och om de vill. Har inte frågat än. Det blir i åldrarna 6-3 ungefär i så fall. Ja det är jättehärligt med syskonbarn. De får mig att längta jättemycket efter egna barn. :)

    Det är ingen lätt fråga det där med barn. Det tåls att fundera över. :)
  • Äldre 22 Feb 11:17
    #12
    SaraJ skrev 2015-02-22 11:12:42 följande:
    Det är ingen lätt fråga det där med barn. Det tåls att fundera över. :)
    Menar såklart barn på bröllop eller inte. Blev lite otydligt hehe :)
Svar på tråden Hade ni/kommer ni ha brudnäbbar? Och kan man ha det om andra barn ej är välkomna?