• Äldre 28 Jan 15:36
    26121 visningar
    57 svar
    57
    26121

    Vår son ej bjuden av sambos bror

    Hade jag haft barn så hade de fått vara med, för de är mina barn.
    en jag hade utan problem satt barnfritt och låtit mina barn komma. Det är ju en enorm skillnad på mina ungar och andras.

    Vi har satt att barn ärvälkomna efter konsultation med toastmadame, det hon kommer säga är att om de inte kan garantera att ungarna kniper igen i kyrkan så får de vänta medd att komma till efter vigseln, och om de börjar glappa i kyrkan så får de resa sig och gå.

    Summan av allt är ändå, vill brudparet inte ha andras småbarn där (förutom ammande) så är det upp till dem. Har väldigt svårt att förstå varför du anser att det är så självklart att din son skall med. Vill de inte ha barn så vill de inte ha barn på bröllopet oavsett vems det är (förutom sina egna vilket jag förstår helt).


    Live free, ride free
  • Äldre 28 Jan 15:49
    #8
    Lilly8 igen skrev 2015-01-28 15:43:11 följande:

    Som jag skrev så kommer de inte bjuda farbröder, morbröder, fastrar, mostrar eller kusiner! Endast föräldrar, syskon med respektive samt vänner. Deras egna två barn är med. Det finns ETT barn i släkten, ETT syskonbarn. Det är vår son. Som kompisar kan man inte räkna med att ens bli bjuden, ännu mindre deras barn. Kusiner kan inte räkna med att bli bjudna, ännu mindre deras barn. Syskon räknar med att bli bjudna och dennes barn. Nej jag tror inte kompisar tar illa upp att deras 2-3-4-5 åringar inte är bjudna, eller att brudgummens brorsson skulle få komma på sin farbrors bröllop. Det är familj. Vår son skulle vara den ENDA i familjen som inte får komma. Som jag skrev så är det ju inte 10 syskonbarn i småbarnsålder, utan 1 bebis 12 månader!

    Bröllopet och bröllopsfesten kommer vara flera mil bort ute i skogen med grusväg långt ut på landet på mina svärföräldrars lantställe. Och ALLA kommer vara tvungna att sova över, och tanken är att man ska vara där några dagar. Skillnad vore om bröllopet är i samma stad och man hade kunnat haft barnvakt i några timmar och kommit hem på kvällen. Det går inte nu. De vet att vi dessutom inte har någon bil utan måste åka med svärföräldrarna. Ska vi lämna vår son i flera dagar medan vi har trevligt med hela familjen ich broderns barn på landet, men inte vår son? Den enda som inte får komma. Nej fy.


    Då är det väl bara at tinte gå?
    Detta är deras dag deras enda dag som allt skall kretsa kring dem, deras giftemål deras fest, deras villkor. Det är den dagen då alla skall vara dem till lags och göra allt för att göra deras dag så felfri som möjligt.

    De har valt att skriva barnfritt av troligen samma anledning som vi inte vill ha barn på vårat bröllop (men gjorde en kompromiss) för att de förstör lugnet som vi vill ha. Skulle räcka med en skrikande unge i kyrkan så hade jag och jävlar i mig vilket liv det hade blivit på bruden, blivit vansinnig.

    Så jag tycker nej fy, till de som inte vill bemöta bröllopsparets önskan. det är deras dag inget annat.
    Live free, ride free
  • Äldre 28 Jan 15:50
    #9
    Lilly8 igen skrev 2015-01-28 15:45:55 följande:

    Nej ich då kan de heller inte räkna med att vi kommer.

    Och ammande barn kniper igen i kyrkan? Alla ammar inte heller, vissa aldrig. Endast ammande mammor. Trevligt. De som ammar 10 månaders, medan vissa slutar vid 5 månader?


    han inte läsa detta innan jag skrev ovan.
    sorry
    Live free, ride free
  • Äldre 28 Jan 15:59
    #13
    +1
    Lilly8 igen skrev 2015-01-28 15:57:02 följande:

    Vi tänker inte vara på landet i flera dagar utan att ha vår 12 månaders son med oss. Vill de inte ha med vår son så kommer inte vi heller. Bröllop är för mig en glädjens dag för familj och ibland vänner. Där ingår brorsson. Vi tackar nej punkt.


    Så NI väljer att bryta kontakten med dem för att ni inte får er vilja igenom på deras bröllop med andra ord.


    Säg att ni bara kan stanna vigsel och festen men sedan måste hem till er son.


    Live free, ride free
  • Äldre 1 Feb 21:33
    #39
    +1

    Det är så kul att läsa om självupptagna människor som tror att de är viktigare än brudparet på deras bröllop.

    Ni måste verkligen hata vårat upplägg. Alla som vi bjuder som har barn, kommer va tvungna att lova att de kommer resa sig och gå ut ur kyrkan om de börjar glappa. Dessutom är vi båda överens om att vi kommer avbryta vigseln, vända oss om och bara vänta tills de gått ut om inte detta efterföljs, eller slängs ut om jag känner hennes sida släkten rätt.

    för det är vår dag, den enda dagen i livet som handlar enbart om oss. Jag skiter väl i om någon blir sur för att de inte får ta med sina barn, deras problem inte mitt, oartigt som fan att inte lyssna till brudparets önskemål på deras dag. Att det ens finns människor som tror att bröllopet handlar om annat än de som gifter sig borde skämmas


    Live free, ride free
  • Äldre 2 Feb 09:48
    #41
    +1

    Men de vill ju uppenbarligen inte ha dem där, kanske finns det en anledning.
    Han kanske är en odåga och de vet han behöver att allt kretsar kring honom, kanske ligger i släkten.


     


    Jag skulle utan problem kunna säga till någon att barn är bjudna men vi vill inte ha din son där för att han är en odåga (vilket vi också har gjort)


    Självklart går folk ut med gråtande barn, men vi kommer skicka ut dem som sitter och glappar (pratar) med vill inte ha på vår bröllopsvideo någon som säger, varför har hon klänning på sig, varför har han käpp, varför varför varför..osv


     


    Klar man inte kan styra och ställa i allas vardag, men man kan styra och ställa hur man vill ha sitt bröllop. Sedan får gästerna själva avgöra om de tycker dessa personer som gifter sig är så viktiga för en att man själva styr och ställer om i vardagen för att få komma. Vissa av våra gäster kommer 50 ? 60mil ifrån oss, Jag har en känsla av att de styr och ställer om i sin vardag för att kunna komma, men folk som har barn har en förmåga att tro att de är väldigt speciella bara för att de är föräldrar. Vilket inte är så speciellt, det har funnits folk som är det, sedan,, ja urminnes tider, idag är det ju enkelt att va förälder jämfört med 100-150 år sedan, men ändå verkar det som om alla föräldrar är så fantastiskt speciella (inte alla men de som hörs) och man måste ta hänsyn till just deras barn.


    Live free, ride free
  • Äldre 2 Feb 11:34
    #43
    Elna14 skrev 2015-02-02 11:17:29 följande:
    På er fest kan ni göra precis hur ni vill, men om ni har en kyrklig vigsel, är det en offentlig gudstjänst, och vem som vill har rätt att delta. Självklart håller jag med om att man bör gå ut om man har ett gråtande barn, men ni har ingen rätt att förbjuda någon att delta. Du verkar ha missuppfattat det hela. Om det är så viktigt för er att kunna regissera exakt hur ni vill ha allting får ni välja en borgerlig  vigsel. Om du nu anser att bröllopet bara handlar om er två, varför har ni ens brytt er om att bjuda in några gäster? Som statister i er show, eller vad? Det låter extremt självupptaget. 
    Självklart är det självupptaget, det är vår dag. Och att någon skulle åka 50 mil för att crasha vårt bröllop skulle jag vilja se.
    dessutom hålls det i en ruin alltså inte kyrkan.
    Och hurvida vem som helst kan komma och förstöra så tror jag nog det problemet skulle lösa sig själv med våra bjudna gäster så att säga :)
    Live free, ride free
  • Äldre 2 Feb 12:26
    #45
    Elna14 skrev 2015-02-02 11:53:09 följande:
    Det var du som skrev att ni skulle viga er i en kyrka, inte jag. Men det har ingen betydelse var ni är, om det är en kyrklig vigsel, med en präst närvarande, är det en offentlig gudstjänst. Om ni har en borgerlig vigselceremoni i en kyrkoruin är det som sagt mer fritt att göra som ni vill, men det är inte lokalen som avgör om ni har en kyrklig vigsel, utan vem som är vigselförrättare. Leds vigseln av en präst är det en offentlig gudstjänst som sagt. Om ni och era gäster tänker bete er så otrevligt som du antyder att ni kommer att göra om någon objuden dyker upp, så har prästen rätt att avbryta och inte fullfölja vigseln, om jag förstått rätt. Då står ni där med ert perfekta färgtema, ogifta. För övrigt blir det ju svårt för er att be folk gå ut om ni redan är utomhus...
    Självklart kommer vi bete oss otrevligt om någon oinbjuden dyker upp och försöker förstöra vigseln och vårt bröllop.
    Live free, ride free
Svar på tråden Vår son ej bjuden av sambos bror