• Äldre 28 Jan 15:43
    26295 visningar
    57 svar
    57
    26295

    Vår son ej bjuden av sambos bror

    Som jag skrev så kommer de inte bjuda farbröder, morbröder, fastrar, mostrar eller kusiner! Endast föräldrar, syskon med respektive samt vänner. Deras egna två barn är med. Det finns ETT barn i släkten, ETT syskonbarn. Det är vår son. Som kompisar kan man inte räkna med att ens bli bjuden, ännu mindre deras barn. Kusiner kan inte räkna med att bli bjudna, ännu mindre deras barn. Syskon räknar med att bli bjudna och dennes barn. Nej jag tror inte kompisar tar illa upp att deras 2-3-4-5 åringar inte är bjudna, eller att brudgummens brorsson skulle få komma på sin farbrors bröllop. Det är familj. Vår son skulle vara den ENDA i familjen som inte får komma. Som jag skrev så är det ju inte 10 syskonbarn i småbarnsålder, utan 1 bebis 12 månader!

    Bröllopet och bröllopsfesten kommer vara flera mil bort ute i skogen med grusväg långt ut på landet på mina svärföräldrars lantställe. Och ALLA kommer vara tvungna att sova över, och tanken är att man ska vara där några dagar. Skillnad vore om bröllopet är i samma stad och man hade kunnat haft barnvakt i några timmar och kommit hem på kvällen. Det går inte nu. De vet att vi dessutom inte har någon bil utan måste åka med svärföräldrarna. Ska vi lämna vår son i flera dagar medan vi har trevligt med hela familjen ich broderns barn på landet, men inte vår son? Den enda som inte får komma. Nej fy.

  • Äldre 28 Jan 15:45
    #7

    Nej ich då kan de heller inte räkna med att vi kommer.

    Och ammande barn kniper igen i kyrkan? Alla ammar inte heller, vissa aldrig. Endast ammande mammor. Trevligt. De som ammar 10 månaders, medan vissa slutar vid 5 månader?


    Nightrod skrev 2015-01-28 15:36:38 följande:

    Hade jag haft barn så hade de fått vara med, för de är mina barn.

    en jag hade utan problem satt barnfritt och låtit mina barn komma. Det är ju en enorm skillnad på mina ungar och andras.

    Vi har satt att barn ärvälkomna efter konsultation med toastmadame, det hon kommer säga är att om de inte kan garantera att ungarna kniper igen i kyrkan så får de vänta medd att komma till efter vigseln, och om de börjar glappa i kyrkan så får de resa sig och gå.

    Summan av allt är ändå, vill brudparet inte ha andras småbarn där (förutom ammande) så är det upp till dem. Har väldigt svårt att förstå varför du anser att det är så självklart att din son skall med. Vill de inte ha barn så vill de inte ha barn på bröllopet oavsett vems det är (förutom sina egna vilket jag förstår helt).


  • Äldre 28 Jan 15:53
    #10

    Det är deras stora dag, och om de inte bjudit vår son så är det så. De vill inte fira med honom och det respekterar vi. Det hindrar inte från att vi är sårade. Vi kommer tacka nej utan buller och bång.

  • Äldre 28 Jan 15:57
    #12

    Vi tänker inte vara på landet i flera dagar utan att ha vår 12 månaders son med oss. Vill de inte ha med vår son så kommer inte vi heller. Bröllop är för mig en glädjens dag för familj och ibland vänner. Där ingår brorsson. Vi tackar nej punkt.

  • Äldre 28 Jan 16:17
    #15

    De har ett syskonbarn dom kommer vara 12 månader och kommer inte busa eller kunna springa runt. Som jag skrev så är det inte flera syskonbarn i småbarnsålder typ 2-6 prutande en 12 månaders brorsson. Deras vänner med bebisar får ju komma. Vi tackar nej som jag skrev.


    filibustern skrev 2015-01-28 16:03:01 följande:

    jag har tre syskonbarn å kommer inte att bjuda dem. till vigseln JA, men inte till middag eller fest, och det är ju inte för att jag inte vill ha nåt med dem att göra, utan för att 1. vi kommer ha festen 3 mil från närmsta civilisation vilket gör det lite besvärligt om alla tänkt festa till typ 1 på natten.. 2. det kommer vara alkohol på festen. 3. dom kommer att busa.. believe me... vi själv har inga barn (en liten fotnot) 

    som andra sagt det finns två alternativ 

    va med på bröllopet. 

    eller skita i det. 


  • Äldre 28 Jan 16:23
    #18

    Hade vi haft möjlighet att åka hem til sonen efter hade vi gjort det. Men vi har ingen bil och går åka med svärföräldrarna isåfall. Dessutom ligger lantstället långt borta, långt in i skogen med grusväg flera mil ort. Alla ska sova över och vara där. Vem har sagt något om att bryta kontakten? Vi bryter ingen kontakt alls. Vi väljer att inte gå för vi kan inte vara borta från vår son i flera dagar när han är så liten. Inget vi vill heller när hela familjen kommer vara på svärföräldrarnas lantställe.

    Tycker de att han är så jobbig så väljer vi att avstå. De tucker att det är värt risken när alla andra i familjen kommer. Hade det varit 5 syskonbarn hade jag accepterat detta men inte nu.


    Nightrod skrev 2015-01-28 15:59:58 följande:

    Så NI väljer att bryta kontakten med dem för att ni inte får er vilja igenom på deras bröllop med andra ord.

    Säg att ni bara kan stanna vigsel och festen men sedan måste hem till er son.


  • Äldre 28 Jan 16:24
    #19

    Nä och så viktiga är inte brodern i mina ögon att jag inte kam tacka nej till hans bröllop när inte vår son är bjuden. Simpelt.


    Anonym (Jiiizes) skrev 2015-01-28 16:20:16 följande:

    För dig ja - men detta är inte din dag.


  • Äldre 28 Jan 16:36
    #21

    Exakt så hade vi tänkt göra.


    Chicita skrev 2015-01-28 16:25:31 följande:

    Har ni pratat med dom?

    Det är inget fel i att säga "hörrni vi kommer gärna, men vi kan inte lämna bort honom flera dagar. Och om vi ska ta med honom ut på landet för att kunna delta så kanske han kan få vara med? Eller hur har ni tänkt när det gäller oss? 

    Vi respekterar er önskan, men vi vill bara höra så vi inte missförstår något.

    Säger dom "nej vi vill inte göra några undantag" så säger ni helt enkelt "tyvärr kan vi inte komma då, men ha en underbar dag" och sen lägger ni det hela bakom er


Svar på tråden Vår son ej bjuden av sambos bror