• Plätti­s
    Äldre 28 Jan 15:29
    26307 visningar
    57 svar
    +2
    57
    26307

    Vår son ej bjuden av sambos bror

    Innan man skriver att man ska ha ett barnfritt bröllop tänker man igenom allt tusen gånger, det är inget man kommer på två minuter innan inbjudan går ut. Och att ammande barn är välkomna är ganska självklart om man bjuder föräldrarna, de klarar sig ju inte utan mamma en hel kväll. 

    Antingen kan ni se din sambos brors bröllop som ett tillfälle att få vara barnfria en kväll, att få vara bara ni två. Eller så kan ni ta illa upp och välja att inte gå på bröllopet.

    De kommer bli ledsna av att ni väljer bort bröllopet, och jag tror att ni skulle ha trevligt även om ni åkte dit utan sonen en kväll. Ett bröllop är en engångsföreteelse, och om alla barn skulle vara välkomna blir det en helt annan sak än att ha en barnfri fest. Och om man börjar med undantag, att brorsonen får komma, men inte andra barn, då kommer andra föräldrar att ta illa upp. 

    Vi kommer att ha ett barnfritt bröllop, men har inga syskonbarn eftersom både jag och min sambo är äldst i våra respektive syskonskaror. När vi skickade ut en förvarning (save the date, eller vad man vill kalla det) sa vi till våra kusiner att kvällen skulle bli barnfri. Annars skulle vi haft sju eller åtta barn i åldrarna 2 till 14, och vi vill hellre ha en lugn dag där vi och föräldrarna får slappna av och bara njuta. Dessutom ligger vår lokal precis intill älven med en brygga som går ut i vattnet, och då hade inte jag kunnat slappna av en sekund medan barnen leker. 

    Det var inga som helst problem, och kusinerna sa att de skulle börja leta barnvakt redan nu. Vi hade kanske tänkt om ifall vi haft syskonbarn, men i och med att lokalen ligger där den ligger och barn aldrig är tysta och lugna (utom när de sover) hade våra syskon förmodligen lämnat sina barn hemma i vilket fall. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vår son ej bjuden av sambos bror