• Anonym (Blir knäpp)
  Fre 23 jan 2015 15:05
  2101 visningar
  3 svar
  3
  2101

  Min mans chef

  Hej Alla Brudar!
  Jag blir TOKIG!!!! Min kille har haft ett väldigt bra jobb, tills han fick en ny (jävla!!!!!) chef...en ung liten tjej som tydligen måste visa att hon har mer stake än alla andra!
  Denna bruden gör allt för att göra livet surt för oss småbarnsföräldrar! Eftersom min man tog detta jobb av den anledningen att hans verktyg är datorn+telefon så kan han i princip sköta sitt jobb varifrån han vill. Det var dealen från början men sen hon börja har hon ändrat på allt. dessutom har arbetsplatsen blivit någon jävla "fest-flleslag-hitta-på-afterwork-och-kickoffer". Hon verkar inte fatta att min man är en VUXEN man med fru och barn, jag jobbar heltid i butik så mina arbetstider är från 07-19!!! Våra barn skall hämtas och lämnas och hela den biten men då bokar hon alltid in massa jävla kick offer för att ha en ursäkt för att parta, dessutom i stockholm av alla ställen som han MÅSTE gå på! Han har sagt att d e omöjligt då ja jobbar helger och kvällar och dagar han kan inte bara lämna familjen för en kick off där, då hittar hon på massa ekonomi ursäkter att de skall gås igenom. förstår inte varför det inte kan ske på ett vanligt morgonmöte i stan som de alltid har?! Nä! Ja blir tokig... vi hinner inte me allt som ska göras när hon ändrar saker och ting så här så sparkar hon folk hej vilt också så man vågar fan knappt säga emot och det värsta e att  min man e SUR JÄMT!!! han hatar sitt jobb som han tidigare älskat!!! ÄLSKAT! Nu hatar han det pga en enda person..en människa hon har en tjänst som har med personal att göra men som inte förstår vikten i att sköta personal! Att se de som människor!!! Har lust att ringa hela facket eller hennes chefer och be de skräpa till sig för deras seriösa företag börjar se mer ut som ett fylleslag!!!
  Överreagerar jag?....

Svar på tråden Min mans chef
 • Fre 23 jan 2015 15:52
  #1

  jag kan tänka mig att det, likväl som din man inte vill åka på kickoff eller gå på aw, finns de tycker det är en bra förändring att göra saker tillsammans med sina kollegor - skapa teamkänsla osv. kanske är det också därför hon vill ha personalen på plats på kontoret, för att lättare kunna lära känna sina anställda och bedöma deras arbete. det kanske ändras tillbaka när hon känner sig lite varmare i sin roll och hittat sätt att interagera lite mer naturligt, även om personalen jobbar hemma. eller så gör det inte det, men står det inte uttryckligen i hans avtal att han har frihet att välja arbetsplats får han nog bara acceptera det.
  jag tror inte att hans chef kommer med dessa tilltag för att göra folk missnöjda eller för att försvåra för dem, i så fall hade hon väl krävt övertid eller andra/mer krävande/tråkiga arbetsuppgifter istället för "roliga"/sociala aktiveteter?

  ett första steg måste bli att han sätter sig ner med sin chef och säger som det är, åtminstone ge det en chans till ändring "innan du kom hit såg min arbetssituation ut på det här sättet och det funkade väldigt bra för mig. jag har svårt att hitta tid för att resa iväg, min fru jobbar heltid och vi delar på ansvaret för barnen, måste vi lägga alla våra konferenser i stockholm eller kan vi hålla det mer lokalt? jag gillar mitt jobb men jag trivs bäst med att arbeta mina timmar och sedan gå hem till min familj - inte till krogen"
  blir det ingen ändring eller om hon är helt oförstående är väl nästa steg ganska enkelt... byt jobb

  det är svårt att göra alla nöjda!
  men om min man vantrivdes med sitt jobb som han tidigare älskat, skulle jag uppmuntra honom att byta jobb.

  hoppas det blir bättre för honom!

 • Ms T
  Fre 23 jan 2015 20:10
  #2

  Jag tycker att du ska kontakta facket.

 • crs
  Lör 24 jan 2015 08:39
  #3

  Jag skulle inte påstå att det är en fråga för facket, det är en fråga mellan din man och hans chef, möjligtvis även en fråga för företagets HR-avdelning. 
  Gällande arbetstider så är det ju det som står i hans anställningskontrakt som gäller, är plats och tider reglerade där så gäller dem, även om hans tidigare chef inte hållit hårt på sånt. Gällande aktiviteter utöver sånt så borde han bara ta och prata med sin chef. Men kan ju anta att hon har någon typ av ledarskapsutbildning och därmed vet att det är viktigt att medarbetare trivs. Det är antagligen just trivsel hon försöker uppnå och funkar det inte så kommer hon ju inte kunna veta det om inte någon säger det. Det är ändå orimligt att tro att någon ny ska veta precis hur alla vill ha det och hur de känner, om de inte berättar det för denne. Alla har ändå ansvar för sin egen situation, är din man missnöjd så får han försöka ordna det. Att dra in facket vore sjukt onödigt, det skulle antagligen bara försämra relationen mellan dem istället för att jobba upp en ömsesidig förståelse för varandra. 

  Är hon hård på vad som gäller på arbetsplatsen och din man inte trivs så får han byta jobb. Svårare än så är det inte. 

Svar på tråden Min mans chef
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...