• Äldre 9 Jan 14:17
    54496 visningar
    239 svar
    239
    54496

    Stockholmsbrudar 2015

    Jag och min fästman ska gifta oss 6 juni i Hjorthagskyrkan och sen kommer vi ha festen på båten Vielle Montagne på Söder Mälarstrand! :) Vi ska snart skicka ut inbjudningskorten, vi ska bara göra klart vår bröllopssida.

    Känns så svårt att säga hur långt vi har kommit i planeringen, men vi har i alla fall bokat det "stora" (kyrka, präst och lokal), valt tärnor, marsalkar och toastmasters.  För oss tog det ett tag att bestämma gästlistan och sånt. Vi har även kollat en del på olika cateringalternativ, men det dröjer nog lite innan vi kan bestämma oss för ett företag. Har även köpt min klänning (en kort vintage från 50-talet,vi ska ha klädkod kavaj) som jag dock måste lämna in till en skräddare. Så halvvägs har vi nog kommit.

    Hur långt har ni andra kommit? :)

  • Äldre 23 Jan 16:52
    #42
    detondabrostet skrev 2015-01-20 19:44:01 följande:

    Vad roligt! Vi gifter oss 8 augusti och har också bokat Vieille Montagne! Funderade ett tag på Hjorthagskyrkan, men det blev Täby kyrka som är min barndomskyrka. Det blir en bit att åka, men det får lösa sig bäst det vill :) 


    Hur har ni planerat att dekorera lokalen? Och hur många blir ni? Vore jättekul att se lite bilder sen, som förberedelse inför vårt bröllop ;)

    Hur gör ni med att man får tillgång till lokalen så sent på dagen? Vi kommer fixa mat och sådant själv, så det kanske blir ett större problem då. 


    Åh vad kul att ni också har bokat VM! Jo jag ville från början (flera år sen hehe) gifta mig i Bromma kyrka som är min konfirmationskyrka, men vi kände att det var bättre att ha kyrka och lokal innanför tullarna för att inte behöva lägga pengar på transport. Flört Hur ska ni göra, ska ni stå för transport? Ja det går nog bra!

    Vi har precis skickat iväg inbjudan till 85 personer och jag tror vi kommer landa på omkring 70-80 personer vilket känns rätt lagom för lokalen. Hur många är ni? Vi gillade hur några hade dekorerat med lakan (du vet bilden som finns på deras hemsida), men jag vet inte om det blir så nu. Jag blev också lite orolig över att man inte får tillgång förrän kl 13, vilket innebär att vi får anlita några som får dekorera åt oss. För vigseln är kl 15 så det blir lite tight annars. Antagligen kommer vår serveringspersonal få dekorera, men jag ska försöka ge jättetydliga instruktioner så att de vet vad de ska göra. Vi ska ha resetema med lite "vintage-touch" så vi tänkte hänga upp bland annat badbollar som ser ut som jordglobar, lite flygplan och annat som har med resor att göra, planscher inom resetemat och fina girlanger och ljusslingor. Jag hoppas det blir fint, men jag ska nog fråga de som har lokalen om vi får komma och ta mått och sånt, så vi vet hur mycket dekorationer vi behöver. 

    Kan absolut visa bilder på hur det blev sen :). Har ni börjat fundera på hur ni ska dekorera? Glad

    Vi kommer köpa in catering, känns som det bästa alternativet då varken jag eller nån i våra familjer är sugna på att laga så mycket mat hehe.Tungan ute Vi ville först ha sittning med två-rätters, men ägarna tycker det är bättre med buffé. Ska ni ha buffé?
Svar på tråden Stockholmsbrudar 2015