• Äldre 13 Jan 13:31
    8125 visningar
    37 svar
    37
    8125

    Knaper budget, Går det?!

    Vår nuvarande budget just nu ligger på - hemska - 60 000 kr. När jag tittar på den siffran förstår jag inte riktigt hur tusan det kan dra iväg så mycket...! Vi kommer art ha ca 40 gäster så det är ju inte ett superstort bröllop heller. Just nu sitter jag och googlar som en dåre för att försöka hitta alternativ som gör det billigare i slutändan. Kommer även att leta med ljus och lykta efter saker när det är rea och så. Jag slits mellan att vilja hålla ner kostnaderna med tanken att det ändå bara är en enda dag, till att i nästa sekund tänka Jaha, men jag kommer ju bara att gifta mig en gång!

  • Äldre 13 Jan 13:48
    #27
    Nightrod skrev 2015-01-13 13:39:08 följande:

    Vi gör en kompromiss mellan allt detta.

    Vi håller ner kostnaderna där vi kan göra det. Pysslar själva fixar blommor, mat transport, boende osv osv osv. Men samtidigt kommer vi inte snåla en krona på de saker vi vill ha, skulle utan problem betala 1000:- för en simpel sak som en käpp om det var just den som vi tycker passar oss och temat, vi har hittat ett litet broderingskitt till bruden som går på 1400:- plus moms och frakt, men anser det är så rätt till temat att vi bara skall ha det.

    Vi snålar och vänder på varenda krona, men på vissa saker kommer vi inte hålla tillbaka något, men det är saker som består, som vi kommer ha efteråt och inte bara en gång.


    Ja precis! Jag vill ex inte snåla på ringen eftersom det är någonting som jag alltid kommer att ha som ett minne. Likaså kommer vi att hyra in en fotograf - fast killen inte är lika förtjust i tanken - just för att vi ska få profesionella bilder att kunna rama in. Blommorna (förutom brudbuketten) lär nog komma från ICA och bilen som kör oss från kyrkan till festen är min pappas.

    Lite intresserad blir man ju när du nämner broderikittet, vad är det för tema ni har? :) Jag tänker genast romantiskt 1800-tal eller Downton Abbey :)
  • Äldre 13 Jan 14:42
    #31
    Plättis skrev 2015-01-13 13:55:18 följande:

    Vår budget låg på 65 000 innan helgen, nu har jag fått ner den till 60 000. Det är helt sanslöst, jag fattar inte hur en dag kan kosta så mycket. Och då har vi inte slösat pengar när vi budgeterat heller, utan tänkt till och utvärderat flera olika alternativ. För oss är det maten som kostar mest, och den vill vi faktiskt inte snåla på. God mat i gott sällskap är det bästa jag vet, klänning och ring känns mindre viktigt i jämförelse.


    Haha ja tänkt om man skulle bränna 60 000 kr varje dag?? ;)

    Maten och den öppna baren som vi ska ha utgör ungefär hälften av vår budget. Men vi gillar att laga mat och bjuda hem vänner så därför känner vi precis som ni att det gärna är någonting vi lägger våra pengar på!
  • Äldre 13 Jan 14:43
    #32
    Nightrod skrev 2015-01-13 13:56:05 följande:

    Vi har steampunk tema.

    Broderingskitt var nog lite fel, sykitt eller liknande är mer rätt :)


    Riktigt snyggt kit! Förstår att ni gärna betalade lite extra för det :)
Svar på tråden Knaper budget, Går det?!