• Äldre 7 Jan 17:15
    8092 visningar
    37 svar
    37
    8092

    Knaper budget, Går det?!

    Vår budget låg på ca 9000  kr. 

    kyrkbröllop och 35 gäster, 2-rätters middag på resturang i närheten där vi bor. Mingel och bröllopstårta hemma hos oss i vår villa efter middagen. 

    Jag köpte klänning på second hand - riktig brudklänning. Min mamma och jag ritade om och sydde om klänningen efter mina önskemål.  Med kostnad för material , kemtvätt och att köpa klänningen kostade runt tusenlappen. 

    Skor köptes på rea , hittade vita stövlar för typ 100 spänn .  

    hittade en fin spetsbody jag hade under klänningen och köpte matchande stayups. Det hittade jag på Lindex för nån hundralapp. 

    Köpte enkla vanliga färgade papper + tillhörande kuvert hos bokhandeln och gjorde egna inbjudningskort.  Tror inköp och porto kostade ett par hundra kronor. 

    Sminkade mig själv - en kompis hjälpte mig med håret. Hon gjorde en enkel vanlig knut med massa pärlor i. 

    Diadem och slöja lånade jag av svärmor. 

    Vi köpte enkla släta ringar hos vår egen guldsmed här i byn där vi bor. Hittade för vrakpris. 

    Fotograf fick vi i present i förskott - det var annars en post vi tänkte hoppa över helt.  , vi la till själva ca 700 kr för att få den bildserie vi helst ville ha. 

    Maken hittade kavaj och byxa (inte kostym men samma stil)  hos Dressmann för tusenlappen. Skjorta, fluga och skor hade han redan sedan förut. 

    Min mamma gjorde alla bröllopstårtor.  
    Svärmor bakade kakor och bullar 

    2-rätters middag på resturang här där vi bor var dyraste posten. Det kostade oss drygt 4000 kronor.   En grekisk sallad som förrätt tillsammans med nybakt bröd. Sen körde vi black and white med kulpotatis som huvudrätt.  varje gäst fick ett glas vin eller en öl med i priset. Resten fick dom stå för själva. 

    Svärmor betalade för en trubadur som underhöll under middagen. Det var en present till oss. 

    Några vänner till oss ställde upp med bil , en amerikanare . Mot bensinpengar körde dom oss till och från fotografen och till och från kyrkan.  

    Som medlem i Konsum fick vi tack vare det tag i billigt hotellrum för bröllopsnatt. En minisvit på hotell i stan med frukostbuffe och champange på rummet gick på ca 900 kr . 

    Dukade långbord på altanen där vi bor och bord och stolar lånade vi gratis från ortens brandstation. 

    Dukar och dekoration kostade inget eftersom jag hade det själv. (ljuslyktor, vita dukar och blommor från trädgården) 

  • Äldre 7 Jan 18:49
    #16

    alltså - att GIFTA sig är helt gratis. Du behöver en man , en godkänd hindersprövning och ett datum.  Thats it.

    Det som kanske kostar är det omkring er. 

    Jag vet ett par som gifte sig helt gratis. Inte en krona la dom på bröllopet.   Hon gifte sig i sin mormors gamla spetsklänning, hon fick en ring i arv att använda vid vigseln. Några enkla blommor i håret som hon bröt i trädgården. Ingen brudbukett.  Befintliga skor. Mannen hade en kostym som han använde sig av och lånade en passande slips.  

    Mottagning i brudens föräldrahem där båda föräldraparen bjöd på enklare buffe och tårta. 
    Dom hade ca 25-27 gäster ca. Kyrkbröllop.   

    Det finns alltså mycket omkring er som är helt gratis, saker ni kanske rentav redan har i era garderober och saker ni kan låna av familj och vänner.   Glöm inte heller bort att fråga om hjälp, vi fick ner priset så enormt mycket tack vare att så många ville hjälpa till. 

    våga helt enkelt tänka till lite och tänk alternativ.   

    Vi planerade vårt bröllop på 10 månader och hade gott om tid på oss att tänka alternativa vägar. 

  • Äldre 8 Jan 10:31
    #19

    Bästa tipset är också att sprida ut utgifterna ända fram till strax före bröllopet. Då är det enklare att hålla budgeten och ni har enkel koll på vad som faktiskt behöver betalas. Än att ni gör av med alla pengar på en gång och så används inte ens hälften av det ni spenderade och kanske måste köpa nya saker som heller inte passar.

    Passa på nu att gå ut på rean i butikerna. Köp underkläder och strumpor och skor och accessoarer du kanske vill ha. Kolla även in guldsmederna som också har rea och se utbudet på ringar.

    Börja köp helt enkelt.

Svar på tråden Knaper budget, Går det?!