• Plätti­s
    Äldre 7 Jan 11:31
    8043 visningar
    37 svar
    37
    8043

    Knaper budget, Går det?!

    Det är absolut möjligt, men kräver planering  

    Har du funderat på klänning? Och din blivande mans kläder, vad ska han ha? Ringar? En liten matbit kan betyda väldigt olika saker, antingen kan man ha fin mat och bara lite av varje, eller smörgåstårta, enkel buffé eller bara mingelmat. 

    För oss är den allra största posten maten och lokalen, och det blir väldigt mycket dyrare än vad vi först hade tänkt. Men eftersom de kommer ta hand om allt (ägaren till lokalen har en cateringfirma och ett bageri, så han fixar verkligen ALLT) så behöver vi bara betala för maten och personalen. Att slippa oroa sig över det bestämde vi var värt det, men sambon får jobba lite övertid för att vi ska få ihop det. 

    Vi kommer ha 55-60 gäster, sittande middag och fest efteråt och räknar med att det kommer kosta ca 50-55 000. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 7 Jan 15:25
    #6
    totaa skrev 2015-01-07 14:25:21 följande:

    Känns bra att ni tycker att det faktiskt är möjligt.
    Jag ska beställa en viktoriansk klänning från Kina. Den kommer kosta ungefär 1500.
    Men sen när man sitter och funderar så tillkommer det såna där småkostnader som blir mycket i slutet ändå.
    Som skor.. Tänkte kolla billigt på Deichmann.
    Mannen ska ha kostym och den kostar ca 1500 på Dressmann.
    En lång slöja tillkommer. Och smycken.
    Hår och smink, måste det vara så märkvärdigt egentligen?
    Tärnorna tänkte jag får stå för sina kläder själva. Är det okej att göra så?


    Tänk på att lämna lite utrymme för ändringar på klänningen, det är inte säkert att den passar även om den är måttbeställd. Skor kommer jag köpa såna som jag kommer använda även efter bröllopet, älskar skor Tungan ute 

    Vi hade tänkt köpa kostym på Dressmann till min sambo, men eftersom han är mycket längre än en genomsnittsmänniska (han är 1,97) sitter alla kostymer fruktansvärt dåligt på honom. Så vi kommer lägga lite mer pengar på en dyrare kostym som sitter bättre. Hittills har han provat lite snabbt på Brothers och för någon tusenlapp mer får han en kostym som är lagom lång i armar och ben istället för att det ska se ut som han lånat en av sin pappa. 

    Hår och smink kommer jag göra själv, med hjälp av min lillasyster. Vi har redan börjat öva lite och funderat på om jag ska ha en fläta eller uppsättning Sminkning har jag övat på till nyår och andra fester under hösten, så det kommer bli hur bra som helst. För mig är det viktigt att inte känna mig utspökad, jag vill ändå se ut som mig själv på bröllopsdagen, om än en fantastisk version av mig själv  
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 7 Jan 16:42
    #9
    totaa skrev 2015-01-07 15:47:08 följande:

    Jag tänkte måttbeställa. Tror man måste ange i tum. Ska man ta en tum extra på alla mått? Ifall att det blir för smått. Jag måste nästan måttbeställa klänning eftersom jag är 186cm lång! Smycken får jag försöka låna. Det sambon vill lägga pengar på är ringar och foton. Så fotografen vi kommer anlita tar 3500:- Ringarna tänker jag att de får Max kosta 8000:- totalt.

    Sen är ju maten den stora kostnaden...Tårta ska vi ha. Sen är frågan om man bara ska ha fika eller mat och tårta? Kallskuret blir väl dyrt..?


    Vilken sida har du tänkt beställa ifrån? På många av dem kan man ställa om från tum till centimeter, men ibland blir det fel storlek ändå. Det är därför jag gruvar inför att beställa en kinaklänning. Vanligast är att den blir för stor eller för kort, utifrån vad jag hört. Men många är väldigt, väldigt nöjda också. 

    Kolla runt lite på priser. Att be om prisförslag är en bra idé, och man kan få en uppfattning om vad det kostar. Jag har googlat som en galning, räknat och gav upp till slut. Har ni tänkt ha några dekorationer, och vill du ha en brudbukett? 

    Jag räknade ihop de poster du skrivit upp här, och efter kläder, skor, ringar och fotograf har ni ca 5 000 över till mat, blommor, dekorationer och eventuell brudbukett. Det är inte alls omöjligt att genomföra, men det kräver efterforskning och hårt arbete Inbjudan är också viktig att räkna med, även om man är pysslig och gör själv kostar materialet och portot pengar. 

    Bröllop känns som en sån sak som bara blir dyrare och dyrare ju mer man petar i det. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 7 Jan 16:56
    #11

    De äldre gästerna måste ju ändå få en inbjudan, särskilt eftersom många i min familj (fast kanske inte i andras) är datorvägrare och litar inte på något de inte kan hålla i handen. Även mina kusiner och vänner skulle ta illa upp om de inte fick en pappersinbjudan, men 2000-talet kanske inte har hunnit ända till oss i Norrlands inland än


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 13 Jan 13:55
    #28
    Allrakäraste skrev 2015-01-13 13:31:11 följande:

    Vår nuvarande budget just nu ligger på - hemska - 60 000 kr. När jag tittar på den siffran förstår jag inte riktigt hur tusan det kan dra iväg så mycket...! Vi kommer art ha ca 40 gäster så det är ju inte ett superstort bröllop heller. Just nu sitter jag och googlar som en dåre för att försöka hitta alternativ som gör det billigare i slutändan. Kommer även att leta med ljus och lykta efter saker när det är rea och så. Jag slits mellan att vilja hålla ner kostnaderna med tanken att det ändå bara är en enda dag, till att i nästa sekund tänka Jaha, men jag kommer ju bara att gifta mig en gång!


    Vår budget låg på 65 000 innan helgen, nu har jag fått ner den till 60 000. Det är helt sanslöst, jag fattar inte hur en dag kan kosta så mycket. Och då har vi inte slösat pengar när vi budgeterat heller, utan tänkt till och utvärderat flera olika alternativ. För oss är det maten som kostar mest, och den vill vi faktiskt inte snåla på. God mat i gott sällskap är det bästa jag vet, klänning och ring känns mindre viktigt i jämförelse.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Knaper budget, Går det?!