• Äldre 6 Jan 17:09
    14827 visningar
    56 svar
    +1
    56
    14827

    Vi som gifter oss sommaren 2015

    Vi gifter oss 11 juli utanför Sundsvall. =) Vi har modernt rustikt tema med havsblått och koppartoner. Caterar åtminstone varmrätten, får se hur dyrt det blir ifall vi gör förrätten själva eller inte. Budget på 40-45 000:- och ungefär 100 (pust!) gäster. 

    Kommer pyssla så mycket jag hinner, nu först inbjudningskorten som jag experimenterar med för fullt. =)

    Har köpt en klänning från Kina som är jättefin och välsydd, om än lite stor, men har förälskat mig i en annan som jag bara måste köpa! Tur att de är billiga... ;)

  • Äldre 6 Jan 20:35
    #4

    Vi har en väääldigt snål budget för antalet gäster, så er budget låter egentligen mer hälsosam. =) Ni kan säkert få ner kostnaden genom att göra maten själv dock, det är dit den största klumpen pengar kommer gå är jag rädd. Vår lokal är också billig tack och lov!

    Inbjudningskorten kommer vara lite lika Save the Date-korten, fast plus lite kopparfärg och med en ficka för informationspapper (vägbeskrivning, boendeinfo för utsocknes gäster, lite sånt). Sitter just och flurar på hur framsidan ska se ut, tänkte ha vikta kort. Såhär ser i alla fall Save the Date ut:


    Har bara skickat det till mina utländska vänner, därför är det på engelska. =)

    Klänningen beställde jag från en säljare på eBay, kollade upp recensionerna bara så kände jag mig trygg. Fick dessutom riktiga bilder mailade till mig, så jag var aldrig orolig. =) Det gick jättefort att få den! Från beställning till att den var framme tog det max tre veckor. Jag hade räknat med tre månader, så jag var väldigt nöjd. Såhär ser den ut: 



    Den är lite för stor och lite för lång, men jag hade räknat med att jag skulle behöva justera den lite så det är helt okej. Den kostade 1200:- inkl frakt, slapp betala tull faktiskt. Köpte en underkjol också som kostade typ 150:- =)

    Dina hjärtan är jättefina! Önskar att jag kunde virka, men näe... håller mig till annat pyssel. =) Idag gjorde jag ljuslyktor!



    Skor på mellandagsrean var ju sjukt smart! Jag sitter precis och letar skor, men jag vägrar ha höga klackar men vill ändå ha något fint, så det är jättesvårt. =/
    Jag skulle också gärna vilja se dina skor Karlaa!

    Pust, blev en hel novell det här, men det är skönt att prata av sig lite bröllopsgrejer så man inte sliter ut vännerna i onödan ;) Dessutom vill man ju kanske inte att de ska veta precis allt heller.

  • Äldre 25 Jan 20:21
    #19
    Karlaa skrev 2015-01-25 17:46:57 följande:

     


    Hur har du gjort ljuslyktorna förresten? Har funderat på att göra något likande som vaser.


    Åk dit och prova klänningen! Jag vill se! =) Jag har beställt en till, så jag hoppas att den kommer när som helst. =D

    Ljuslyktorna var superenkla att göra, det är egentligen bara barnmatsburkar (jag veeeet att de kan explodera av värmen från ett stearinljus, men jag tänkte använda vaxljus som inte blir lika varma), som jag har lagt ett spetstyg över och sedan sprayat med kopparfärg. Jag älskar min kopparfärg, sprayar allt jag kommer åt, haha! Men vilken sprayfärg som helst går bra såklart. =)
  • Äldre 25 Jan 21:26
    #21
    Karlaa skrev 2015-01-25 20:58:21 följande:

    Ja, jag blev väldigt sugen på att göra det! Får se om jag får tid någon kväll i veckan :) Ångrade du dig om den andra klänningen?


    Åh, vad kul! Jag har sparat massa glasburkar, för att ifall jag skulle orka pyssla ihop något med dem. Nu ska vi ju inte ha ljus i våra tänkte jag, men det kanske blir fint att spraya guld över spetstyg på dem ändå. Måste provas! Eller så kan några bli ljuslyktor och några bli vaser helt enkelt.


    Njao, jag har den kvar som backup, men den kändes helt enkelt inte klockren. Jag kanske hinner ångra mig. =)

    Jag tänkte göra samma sak med karafferna och har även sprayat inbjudningskorten med kopparfärg, så det blir som ett genomgående tema. Har precis bestämt att vi ska göra marmelad som favors, så även där blir burkarna sprayade. =D
  • Äldre 29 Jan 22:18
    #30
    Nightrod skrev 2015-01-29 21:49:08 följande:
    såja nu har vi provat.
    värmer man det för länge så går trycket genom pappret,
    vi fick bäst resultat i 150 grader la in det, tittade på det och inom sekunder hade embossen smält ihop till en fin stämpel

    här har du ett av våra tester, men det var inne i ugnen två gånger för att vi provade tryck innuti med så vi la det på varma gallret därav lite missgrej på det, men såhär blev det i 150grader
    Jättefint Nightrod! Ser verkligen superproffsigt ut =)
  • Äldre 30 Jan 09:02
    #32

    Mina skor kom igår! Jag är supernöjd, de är till och med finare i verkligheten än på bild. Och bekväma!

  • Äldre 30 Jan 09:04
    #33

    ... Och så följde inte bilden med... här är skorna! =)

  • Äldre 30 Jan 09:35
    #35
    crs skrev 2015-01-30 09:26:31 följande:
    Gud så fina! Jag blev helt avis, vill med ha! 
    De är ju helt perfekta till ert tema! Kul med att de är sköna, sånt underlättar ju. :)
    Tack! Hittade dem på Sarenza och de fanns i ett par färger. Otroligt nog var den här färgen billigast, 50%! Ibland har man tur... =)
  • Äldre 5 Feb 15:55
    #38
    Karlaa skrev 2015-01-25 20:58:21 följande:

    Ja, jag blev väldigt sugen på att göra det! Får se om jag får tid någon kväll i veckan :) Ångrade du dig om den andra klänningen?


    Åh, vad kul! Jag har sparat massa glasburkar, för att ifall jag skulle orka pyssla ihop något med dem. Nu ska vi ju inte ha ljus i våra tänkte jag, men det kanske blir fint att spraya guld över spetstyg på dem ändå. Måste provas! Eller så kan några bli ljuslyktor och några bli vaser helt enkelt.


    Ja, eller jag beställde den väl egentligen för snabbt, så jag råkade snubbla över en jag gillade mycket mer. =P

    Jamen testa spraya! I värsta fall kan man ju göra en faded effekt utan spetstyget. Det kan vara lite svårt att få lagom mängd färg så det inte läcker igenom tyget nämligen. =) Man får testa sig fram!
  • Äldre 5 Feb 20:29
    #40
    Karlaa skrev 2015-02-05 15:02:42 följande:
    Tog ett tag, men här kommer bilder på klänningen!
    Lite smått som måste fixas, spännena i nacken sitter inte så bra och den är liiite stor över bysten men det tänker jag inte hänga upp mig på :)
    Den var ju jättefin! Väldigt smickrande =)
  • Äldre 7 Feb 18:07
    #47
    Karlaa skrev 2015-02-07 15:29:46 följande:
    Tack :) Hur blev din andra klänning?
    Vet inte än! Den borde komma om nån vecka =)
  • Äldre 7 Feb 20:41
    #52
    Karlaa skrev 2015-02-07 19:17:25 följande:
    Wow, vilka häftiga skor! Glad
    Tack! =)
Svar på tråden Vi som gifter oss sommaren 2015