• Plätti­s
    Äldre 25 Nov 13:07
    10912 visningar
    23 svar
    23
    10912

    Fruntimmret har blivit TOKIG!

    För oss är det tvärtom, jag hade blivit lika lycklig av att gå till rådhuset imorgon som att ha ett jättebröllop med våra familjer och vänner. Men min sambo ville inte kompromissa bort firandet, och jag ville inte göra honom besviken.

    I början pratade jag mycket om hur JAG ville göra, planerade utifrån det och gjorde budget utifrån det. Efter någon månad kom jag på att jag aldrig frågat min sambo vad HAN ville. Nu planerar vi en dag som passar oss båda (min sambo är till exempel den som föreslog festlokal, jag har inte sett den än men litar på hans omdöme) utifrån vad vår ekonomi klarar av. Han vägrar ta lån, så vi anpassar bröllopet utifrån vad vi klarar av att spara ihop.

    Totalt kommer det kosta ca 50 000 för 60-70 gäster, men vi har inte bestämt om vi ska ha kuvertavgift eller inte. Eftersom vi har allt vi behöver känns presenter väldigt onödigt, och en liten hjälp med festen skulle vara mycket bättre.

    För mig har det varit bra att fokusera på vad som är viktigast med bröllopet. Jag älskar min sambo så otroligt, och efter sex år tillsammans ger han mig fortfarande fjärilar i magen. Att få bli hans fru är mitt fokus, festen är för hans skull (och våra familjer).

    Dessutom är bröllopet bara en dag i resten av era liv, det är fullständigt onödigt att bli osams över det. Ta en paus, njut av att vara förlovade och fundera på var sitt håll över vad ni vill med bröllopet. Har ni några krav ni inte vill kompromissa om, vad är absolut viktigast?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Fruntimmret har blivit TOKIG!