• Alylly­ra
    Äldre 25 Nov 11:27
    10920 visningar
    23 svar
    23
    10920

    Fruntimmret har blivit TOKIG!

    När har ni tänkt gifta er?

    Jag tänker att det på ett sätt är lite hälsosamt att din fästmö är lycklig och exalterad, det var jag också i början. Då tittade jag på ALLT, alla möjliga alternativ till lokaler, kläder, fotografer, ringar mm. Både dyrt och billigt, stort och smått.

    Sen när jag hade "tittat av mig" satte vi oss ner ihop och diskuterade vad vi ville ha för stämning på bröllopet, hur mycket vi kunde spara fram till bröllopet och vad vi ville prioritera. I och med att jag hade kollat på massa olika prisklasser innan kunde jag förklara för min man vad vi kunde räkna med att få för den summan han föreslog på varje budgetpost och då kunde han lättare ta ställning till om det var vad han tänkte sig också.

    Ni behöver sätta er ner och seriöst diskutera vad NI vill ha, inte bara vad HON vill ha. Om du känner dig obekväm med det stora, pampiga bröllopet så ska du säga det. Det är viktigt att ni kommer överens här så att båda är nöjda med dagen och era val. Om du får vara med och bestämma så kanske du också ser varför det blir viktigt att lägga en viss summa på nått som du tycker är viktigt.
    Du kanske t.ex. tycker att det är viktigt att få bra foton från dagen, eller att maten ska vara enligt dina krav, eller att det ska vara nån speciell typ av musik? Nått som speglar dig/er?

    För oss gick hela bröllopet på ca 160 000 kr exkl. resa. Förlovningen gick dock på 1500 kr (silverringar + middag hemma på balkongen), så det ena behöver inte spegla det andra.
    Vi baserade vår budget på vad vi kunde spara varje månad (dubbla, bra inkomster och inga barn gjorde att vi kunde spara 5000 kr var) samt tillskott i form av bonus från jobb och lite pengar som våra föräldrar ville bidra med. Sen fick vi prioritera inom den summan, vissa saker valde vi bort till förmån för andra.
    Det är absolut det mesta jag har spenderat på en enda dag någonsin (egentligen tre dagar eftersom vi hade en hel bröllopshelg). För oss var det dock värt det, men det betyder inte att det är samma för andra.
    De bästa minnena från dagen hade inget att göra med hur mycket vi spenderade utan på vilka som var där och firade med oss!

Svar på tråden Fruntimmret har blivit TOKIG!