• Äldre 25 Nov 09:05
    10907 visningar
    23 svar
    23
    10907

    Fruntimmret har blivit TOKIG!

    Jag förstår att du har det jobbigt och i mångt och mycket delar jag din syn. Men för många tjejer är bröllopet något som det drömt om sedan de lekte med Barbie. Låter lite som om din fästmö är av den typen. 

    Om ni nu trots allt ska gifta er så måste det ju vara en dag som du också känner att du kan vara nöjd med. Det är kanske det du kan använda som ingång när du pratar med henne om hur du känner. Att börja med att allt kostar mycket pengar är kanske inte så bra. Men det finns säkert utrymme att kompromissa på vissa punkter och då kan man få ner kostnaderna. 

    Jag håller helt med om att det är galet att låna till en bröllop. Men man måste nog förvänta sig att det blir ganska dyrt, maten brukar vara det som kostar mest. Vi kommer att ha ca 300 i kuvertavgift, många tycker att det är väldigt fult att ha det men vi är väldigt unga (under 30, egen företagare och student) så jag är övertygad om att våra familjer och vänner kommer att förstå. Presenten blir ju då att de kommer och är med. Innan vi började prata om att ha kuvertavgift var budgeten straxt under 100 tusen nu är vi nere på runt 40 bara för att folk betalar för sin egen mat. 

    Ett annat tips kan väl vara att fundera lite på om man känner några användbara människor. Jag har t.ex en väldigt nära vän till familjen som jobbar på en blomaffär, fästmanens syster och kusin är väldigt bra på att ta kort. Där kan man också spara mycket pengar och som tack kan man ta bort kuvertavgiften för dem och deras familjer... eller något sånt.

    Det är nog lätt att tankarna springer iväg med en lite när man börjar planera sitt eget bröllop. När jag började titta på klänningar var jag uppe runt 10 000 nu vill jag ha en klänning för så lite som möjligt bara den inte kommer från Kina, då kan jag nämligen få en finare ring, vilket känns vettigare eftersom jag ska ha den varje dag resten av livet. 

    Jag tycker väl att du ska försöka prata med henne. Men var försiktig med hur du lägger upp det. Du vet säkert bäst själv vilken tå du inte ska kliva på. För era barn finns det dessutom arvsrättsliga fördelar med att ni är gifta. 

    För mig är bröllopet viktigt då det ger alla något positivt att samlas kring. På båda sidorna har vi de senaste åren haft väldigt mycket begravningar. 

    Ursäkta den smärre uppsatsen. Hoppas att det hjälpte dig lite iallafall. 

Svar på tråden Fruntimmret har blivit TOKIG!