• Äldre 23 Nov 16:41
    3604 visningar
    4 svar
    4
    3604

    Vad ska jag göra?!

    Det gynnar precis alla - men allra mest barnet - om man kan sträva efter att ha en så bra relation som möjligt mellan föräldrarna. Det är nio år sedan vi skildes och med väldigt mycket envishet och jävlaranamma så fick vi också en ruskigt bra och fortfarande tajt relation. Att försöka sträva efter att bli vänner tror jag är bra, sen måste man verkligen inte tycka lika om allt.

    Det du kan göra på egen hand är att försöka tänka på barnets mamma på ett annat sätt än vad du gör nu. Du behöver inte älska henne men allt negativt du skriver kommer att lysa genom även om du inte säger ett knyst om det. Barn är synnerligen kvicka på att läsa av vuxna.

    Det är bra att din familj vill anstränga sig för att få en vettig relation med henne, de är ju barnbarnets mamma liksom och kommer alltid att vara viktig, udda eller inte.

    Familjerådgivningen är en fantastiskt bra investering för visst skulle det kunna vara så som en annan skribent skrev att hon är rädd för vilken plats du kommer att ta. Men den rådgivningen är bra om hon och pappan går på, det handlar ju om hur de ska funka som föräldrar. Sen när det känns lite lättare vore det väl en kanonidé att ses och bara försöka ta en liten avslappnad fika ihop, det låter ju urmysko att ni aldrig har träffats.

    Det är ett lite segt och tufft läge att komma in i en konstellation där det redan finns barn för man måste plocka med så många andra. Men man kan också se det som ett guldläge för barnet att faktiskt få möjlighet att bli älskad och uppmärksammad av fler människor :)

Svar på tråden Vad ska jag göra?!