• Plätti­s
    Äldre 23 Nov 11:59
    3644 visningar
    4 svar
    4
    3644

    Vad ska jag göra?!

    Det låter som en väldigt jobbig situation, och den kommer nog aldrig bli bättre om ni inte gör något åt det. Din sambo får konfrontera sitt ex, eventuellt be om hjälp via familjerådgivningen (funkar även om man inte lever ihop) för att hitta en lösning på allt. Att exet reagerar som hon beror nog på att hon är rädd för att du ska kliva in i hennes barns liv och stänga henne ute.

    Relationen med din sambos mamma kan du laga genom att prata med henne, även om det känns jobbigt. Om du vill satsa på ett liv med din sambo kommer hans mamma vara en del i det också.

    Och att svärföräldrarna hälsar på sällan behöver inte vara något konstigt. Min sambos föräldrar bor i samma stad som oss, ungefär 15 minuters resväg. Mina föräldrar bor två timmar bort, och de har hälsat på lika ofta. Båda förväntar sig en inbjudan för att komma, och det blir snarare så att vi åker till dem istället.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 23 Nov 20:23
    #4

    Det låter som en sjukt jobbig människa :/ Jag har inga bra tips på hur man ska handskas med en sådan, min reaktion brukar vara att fasa ut dem ur mitt liv. Det är däremot omöjligt när din sambo har barn med henne.

    Om det blir alldeles hopplöst och hon inte kan stå fast vid överenskommelser måste ni nog ta kontakt med någon professionell som får reda ut det, sätta upp regler som ska följas. För barnets skull måste det gå komma överens, även om föräldrarna inte tycker om varandra längre.

    Jag uppfattade aldrig att du hade pratat med din sambos mamma tidigare. I såna fall kan du antingen försöka igen eller bara låta det bero. Jag är inte bästa vän med min svärmor, men vissa dagar räcker det med att jag inte känner att jag vill kräkas på henne. (Mitt ex mamma var psykotisk och skrämde livet ur mig flera gånger. Att slippa henne var bästa delen av att göra slut.)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vad ska jag göra?!