• Äldre 15 Nov 11:32
    4541 visningar
    11 svar
    11
    4541

    så olika att alla blir lika

    Väldigt tråkigt att läsa men jag har varit inne lite på det också. Har börjat titta på t.ex bukowskis market på äldre smycken med diamanter och man får mycket mer för sina kronor där än om man köper en "ny" sten. Dessutom får jag ju guld då som jag kan sälja eller lämna i inbyte. Tror inte att köpa en äldre sten med bra kvalitet är en då dålig investering. Men jag har börjat förstå att handeln med nya stenar är lite som att köpa en ny bil.. 

    Tack för länken @Lenblo. Det var verkligen intressant läsning. 

    En annan intressant sak med diamantindustrin är att labbdiamanter börjar bli billigare än naturliga diamanter och dessa är ju garanterat konfliktfria. Det blir dessutom svårare att se skillnad på diamanterna, tester är dyra och bara större stenar testas...

  • Äldre 15 Nov 19:24
    #10

    Vad kul att du gjorde ett fynd på Ebay. Men jag är nog inte fullt så äventyrlig eller vågad. Men snacka om tur!

    Jag kan också tänka mig att köpa en begagnad ring och bara låta den vara som den är men då måste jag vända mig utomlands. Ibland kommer det upp superfina ringar i platina på bukowskis dessutom till löjligt bra priser. Men jag kollar också mycket på etsy. 

    Såg för ett par dagar sedan en ring på bukowskis som hade ett utrops pris på ca 15.000. Högsta budet var sju och då var det inte över bevakningspriset. Så ringen finns kanske kvar hos bukowsikis. Jag kommer absolut att hålla koll om den kommer upp igen. 



    Vi får väl se hur marknaden för begagnade ringar i platina ser ut om ett år eller så.. Förhoppningsvis är läget samma som nu. 

    Att handeln med diamanter är så styrd av ett företag är väldigt tråkigt men det minskar också riken för att konfliktdiamanter kommer ut på marknaden. Jag är också väldigt inne på att eventuellt ha en sten som inte är "äkta". 

    Kan rekommendera: www.miadonna.com/ De gör ringar med vad som kallar för simulerade stenar och alla metaller är miljö certifierade + att de jobbar mycket med välgörenhet i diamantproducerande länder. 

Svar på tråden så olika att alla blir lika