• Äldre 15 Nov 00:42
    4539 visningar
    11 svar
    11
    4539

    så olika att alla blir lika

    Du ska naturligtvis köpa en fin ring i i platina med vackra diamanter, om det är det du vill ha. Däremot är jag synnerligen skeptisk till att diamanten skulle behålla sitt värde. Trots allt ska det vara vinst till säljaren, moms på det och sedan vinst till uppköparen - och den ska sedan vara säljbar trots en andra omgång moms.
    I länken hävdar de att man har tur om man får hälften ens nästa dag - andra jag läst som försökt sälja sedan äktenskapet tagit slut talar mer om 30 %.
    www.huffingtonpost.com/ira-weissman/7-reasons-why-you-shouldn_b_1720870.html

  • Äldre 15 Nov 19:06
    #9

    Jag hoppas verkligen att de odlade diamanterna blir påtagligt billigare än gruvdiamanterna snart! I mina drömmar betalar man i framtiden någon tusenlapp per carat och sedan en fast summa för slipningen. Trots allt är det ingen större skillnad, förutom att renheten är bättre och priset lägre - och som du sa, garanterat konfliktfria. Förhoppningsvis kommer de Beer-monopolet att gå i bitar och priset på alla diamanter sjunka som en sten.

    Jag körde en specialare när jag köpte min vigselring - när jag inte hade tillräckligt med plånbok för vad jag egentligen ville ha. Jag letade på Ebay efter någon som sålde sin gamla vigselring och var en tillräckligt oslipad säljare för att lägga upp en oskarp bild. Då är det mycket färre som bjuder och priset blir lägre. Men nästan alla har ju från början köpt ringar med diamanter av god kvalitet så hur mycket diamanterna glänste på själva bilden brydde jag mig inte om. Jag betalade 3300:- och den värderades av en guldsmed till 25 000:-. FörvånadSkrattande

    Är man inte fullt så äventyrlig låter Bukowskis som en god idé. Glad

  • Äldre 17 Nov 22:26
    #11

    Många intressanta alternativ och tekniker på Mia Donna. Hade jag inte redan haft ringarna på fingret hade jag lusläst sidan.

Svar på tråden så olika att alla blir lika