• Anonym (gnäll­ig)
    Äldre 12 Nov 12:51
    4538 visningar
    11 svar
    11
    4538

    så olika att alla blir lika

    Det har varit ganska svårt att riktiga det här gnället på ett vettigt sätt och jag vet inte om det är handelns dåliga bemötande eller Svenskarnas generella smak som jag är sur på. Mest handeln kanske. 

    Såhär är det: Jag är ung och ska gifta mig med ganska högbudget något som vissa säkert tycker både är idiotiskt och onödigt. Men ja.. mycket pengar ska läggas på mina ringar och det är väl här missnöjet med handeln kommer in. 

    Av olika anledningar vill jag ha min ring i en metall som är ganska ovanlig i Sverige men som har stora fördelar mot t.ex vitt guld. Problemet är att den som sagt är ovanlig i Sverige och att den knappt går att special beställa heller. Det jag oftast får höra är "nej men oj. Det kan du ju inte ha det är alldeles för dyrt" vilket jag stör mig väldigt mycket på. Jag är har en väldigt Schweizisk syn på pengar. Vilket i princip innebär att man inte ska skylta med det... Eller så vet de inte ens vad jag pratar om och rekommenderar mig en ring i silver, stål eller titan som det knappt går att sätta stenar i.

    Nu kanske jag mest låter gnällig och bortskämd och det bjuder jag väl på och jag har full förståelse för att folk kan ha den åsikten. Men jag är så trött på att behöva klä ut mig såfort jag ska gå och titta på ringar. Jag har själv jobbat med att sälja just smycken och det spelar ingen roll om någon ser ut som en potentiell kund. Man ska alltid vara trevlig för folk pratar ju med varandra... 

    Det slutade iallafall med att jag beställde min ring på nätet och jag är riktigt nöjd med det. Min nästa ring kommer förmodligen att vara vintage eller special beställd. Men jag är så trött på alla sega tanter på guldfynd och alla mysko legeringar som dom kör med för att passa alla och ingen. 

    Och bara för att irritera alla lite extra så vill jag bara säga att de flesta ringar där ute är så udda att de till slut ser likadana ut allihop... Men det är ju min åsikt. Alla har rätt att ha sin egen smak och fördelen med att alla andra har sin är att jag är mer ensam om min. Jag har inget emot att folk väljer de ringar de gör men jag är trött på att guldfynd försöker sälja de till mig.

    Potatis för en långt inlägg :P

  • Svar på tråden så olika att alla blir lika
  • Anonym (gnäll­ig) Trådstartaren
    Äldre 12 Nov 16:06
    #2

    Huvudproblemet är väl att de tror att jag/vi inte har råd. Att bli dömd utan att folk känner mig är något som är oerhört tröttsamt. Jag vill inte behöva se ut som typ Mickan i Solsidan för att folk ska fatta. Det är inte så jag är uppfostrad. 

    Jag är arg över bemötandet och att de inte förstår vad jag är ute efter. Självklart har jag varit in i affärer som varit väldigt snälla och hjälpsamma. Men de känns underrepresenterade. 

    Jo, jag vet fler som också handlat på nätet från utlandet. Tror den Svenska marknaden är väldigt splitrad och det är nog svårt för kedjorna att möta efterfråga. 

  • Anonym (gnäll­ig) Trådstartaren
    Äldre 12 Nov 16:07
    #3

    Jag har funderat i flera dagar på hur jag ska uttrycka mig och vad det faktiskt är jag är irriterad på. Men det är nog folks antagande... 

  • Anonym (gnäll­ig) Trådstartaren
    Äldre 13 Nov 16:34
    #6

    Jag är allergisk emot guld och vill därför ha platinum. Precis som du är jag väldigt nog med kvalitén på stenen också eftersom vi ser ringen som en investering är det viktigt att stenen behåller sitt värde. Platinum har väldigt många fördelar förut att det är bra för allergiker. 

    Klart att man kan se Guldfynd lite som MQ. Men jag tycker alltid att jag får väldigt bra hjälp på MQ, handlar faktiskt en hel del där. 

Svar på tråden så olika att alla blir lika